Ministrul Educației trâmbițează noua materie obligatorie din toamnă: „Istoria Evreilor. Holocaustul”

Ministrul Educației trâmbițează noua materie obligatorie din toamnă: „Istoria Evreilor. Holocaustul”

2 210

Legea ar fi necesar să fie modificată, astfel încât părinții să-și dea acordul pentru această materie iredentistă!

Din acest an școlar, 2023-2024, elevii de clasa a XI-a vor studia o nouă disciplină. Este vorba despre materia numită „Istoria Evreilor. Holocaustul”. Anunțul a fost făcut pe o rețea de comunicare virtuală de ministrul Ligia Deca.
Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și a toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice care este necesar să fie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu. Programa cuprinde conținut care va ajuta elevii să înțeleagă mai bine originea și cultura evreilor, provocările contemporane (antisemitism, xenofobie, genocid și amenințările la adresa normelor și a valorilor democratice) și memoria Holocaustului în secolul al XXI-lea”, susține ministrul Ligia Deca.
Pentru învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, disciplina va fi studiată în clasa a XI-a, fiindu-i alocată o oră pe săptămână.
În anul școlar 2022-2023, elevii clasei a XI-a din învățământul profesional au avut 330 de ore pe an școlar în trunchiul comun. Numărul orelor din trunchiul comun a crescut și a ajuns la 360 de ore, începând cu anul școlar 2023-2024.
Dacă ceilalți liceeni vor studia noua disciplină în clasa a XI-a, elevii din învățământul profesional special se vor întâlni cu această materie în clasa a XII-a.
Elevii de clasa a XI-a de la filiera teoretică, profilul real (cu specializările matematică-informatică și științe ale naturii) și profilul umanist (specializările filologie și științe sociale) vor studia „Istoria evreilor. Holocaustul” tot timp o oră pe săptămână.
Același regim este valabil pentru cei de la filiera vocațională, cursuri de zi, cu specializările Muzică, Coregrafie, Arta actorului, Arhitectură, Arte ambientale și Design, Arte plastice, Arte decorative, dar și pentru elevii de la profil sportiv, toate specializările.
Tot o oră pe săptămână vor urma să studieze noua disciplină și liceenii de la profilul pedagogic, precum și liceenii filierei tehnologice, cursuri de zi și seral, menționează EduPedu.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat în noiembrie 2021 legea privind introducerea în programa școlară a studierii istoriei evreilor și a Holocaustului.

Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

  1. Dar istoria romanilor cand o studiati? Ca prea au transformata fiecare cand au ajuns la conducere!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.