Ministrul Alexandru Rafila ne tot dă COVID-ul la meniul toamnei!

Ministrul Alexandru Rafila ne tot dă COVID-ul la meniul toamnei!

1 187

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila că în momentul de faţă, se înregistrează în jur de 1.000 de cazuri pe zi de infectări cu noul coronavirus, el estimând că va urma o creştere în următoarele una-două sătpămâni, după care situaţia ar trebui să revină la normal. Și dacă nu mai vrea să o mai comunice, ce se întâplă? Vine COVID-ul peste noi, așa din declarații?
Ministerul Sănătăţii a transmis ultima raportare referitoare la noul coronavirus marţi, 5 septembrie, potrivit căreia la acel moment erau 583 de persoane cu COVID-19 internate în unităţile sanitare de profil.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, la ATI erau internaţi 45 de pacienţi, 28 dintre aceştia fiind nevaccinaţi împotriva SARS-CoV-2.
Din totalul pacienţilor internaţi, 110 erau minori, 108 fiind internaţi în secţii şi doi la ATI.
Conform acelei raportări, în ultima săptămână au fost raportate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică 12 decese – cinci bărbaţi şi şapte femei, toţi prezentau comorbidităţi, iar trei erau vaccinaţi anti-COVID.
Răspunzând unei întrebări ministrul Sănătăţii a subliniat că măsurile care trebuie luate sunt cele obişnuite în orice situaţie în care avem boli cu transmisie pe cale respiratorie.
Măsurile sunt cele care se iau în mod obişnuit când discutăm despre o boală transmisibilă pe cale respiratorie. Fiecare unitate sanitară ia măsuri interne legale pentru a limita transmiterea în spital, gruparea pacienţilor, în funcţie de situaţie. Avem în jur de 1.000 de cazuri pe zi în momentul de faţă, dar nu discutăm decât despre o anumită aglomerare la nivelul unor spitale de boli infecţioase. Dar măsurile care se iau şi în cazurile de gripă, de exemplu, sunt similare şi pentru infecţia cu noul coronavirus. Probabil că vom mai avea una-două săptămâni de creştere şi ulterior situaţia va începe să reintre în mormal”, a mai afirmat ministrul Alexandru Rafila. (H.D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.