Ministrul Adrian Veștea nu este afectat de demisia subprefectului Lucian Pătrașcu

Ministrul Adrian Veștea nu este afectat de demisia subprefectului Lucian Pătrașcu

0 43

Văzut ca principalul contracandidat al ministrului Dezvoltării la șefia CJ Brașov, liberalul Adrian Veștea, fostul subprefect Lucian Pătrașcu de la PSD Brașov a trebuit să demisioneze din funcția sa, așa cum prevede legea, pentru a putea candida la președinția Consiliului Județean.
În fosta sa calitate Pătrașcu avea ca atribuție și dialogul social, deci și întâlnirile cu diferite categorii de persoane, de la pensionari la tineri și de la sindicate la alte asociații non-guvernamentale. Astăzi a pierdut și acest minuscul avantaj pe care-l mai avea prin demisia sa obligatorie din prefectură, pentru a nu fi considerat în incompatibilitate electorală. Întrebat de jurnalistul InfoBrașov despre modul în care ar fi afectat ministrul Veștea de acest decalaj crescut dintre el și Pătrașcu, președintele PNL Brașov nu se consideră avantajat în confruntarea electorală din acest motiv:
Regimul incompatibilităților în astfel de cazuri este bine reglementat. În 2020 am candidat la o nouă funcție de președinte CJ aflându-mă încă în poziția de președinte pentru că pentru deținerea aceastei funcție nu există incompatibilitate conform legii în campania electorală.
Guvernul și prefecturile organizează alegerile, deci domnul Pătrașcu nu putea să exercite această funcție candidând totodată. Campaniile electorale nu se fac pe ultimii metri. Fiind în funcția de ministru există o anumită așteptare din partea oamenilor pentru îndeplinirea obiectivelor. În schimb contracandidații(fără funcții n.n.) au posibilitatea să aprecieze negativ realizările oponenților săi, să critice mai ferm obiectivele acestora, pentru că nu trebuie să răspundă instituțional pentru opiniile lor.
” a susținut Adrian Veștea în conferința sa de presă săptămânală.
La polul opus, Lucian Pătrașcu și-a moderat mult tonul electoral față de primele zile ale desemnării sale candidat al PSD Brașov la șefia Consiliului Județean, când a promis ceva apropiat de un război electoral cu Adrian Veștea.
A revenit la o campanie în județ și în municipiu eminamente neutră, pe contul său de socializare existând doar postări electorale pozitive.
Probabil și pentru a nu-și periclita vreo posibilă viitoare funcție de vicepreședinte în CJ Brașov, pentru care ar avea nevoie de acceptul și sprijinul lui Adrian Veștea, cel mai probabil viitorul șef a acestei instituții.

Libiu Mateescu


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.