Ministru Virgil Popescu, cel de la butoanele Energiei, se bucură de noile...

Ministru Virgil Popescu, cel de la butoanele Energiei, se bucură de noile presiuni venite din partea Comisiei Europeane!

0 124

Realitatea europeană – România a avut cele mai mari tarife la energie. După imensa tîmpenie PNL-istă, a liberalizării prețurilor la energie, o adevărată tradare națională (liberalii sunt salvați de PSD prin intrarea la guvernare), conducerea Regimului Iohannis a mimat cateva măsuri de sprijin așa de… ochii lumii.
Acum Comisia Europeană a recomandat miercuri ca toate guvernele statelor membre să pună capăt măsurilor de sprijin pentru preţurile la energie, până la finele acestui an, în ideea de a echilibra finanţele publice şi a respecta regulile fiscale în 2024, transmite Reuters.
„Toate statele membre ar trebui să elimine măsurile de sprijin în domeniul energiei, aflate în vigoare, până la finele lui 2023”, a anunţat executivul comunitar în recomandările sale anuale, a căror îndeplinire are un impact asupra obţinerii de granturi europene de la Fondul de relansare.
„În situaţia în care noi majorări de preţuri la energie vor necesita implementarea de măsuri de sprijin, acestea ar trebui să fie concentrate pe protejarea gospodăriilor şi firmelor vulnerabile, să fie accesibile din punct de vedere fiscal şi să păstreze stimulentele pentru economisirea energiei
”, se mai arată în recomandările emise miercuri de Comisia Europeană.
Majoritatea statelor membre UE au introdus anul trecut diferite măsuri destinate să contracareze impactul preţurilor crescute la energie, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la explozia preţurilor la petrol şi gaze.
În contextul actual, însă, când preţurile la energie sunt din nou la un nivel redus, un astfel de nivel de sprijin este nesustenabil şi ar însemna că multe state membre nu vor fi în măsură să îşi respecte limitele privind cheltuielile primare nete recomandate de Comisie în cadrul unei reforme a regulilor fiscale UE, care este negociată în prezent de guvernele statelor membre. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.