MINISTRII UNGARIEI FAC „LEGEA” IN ROMANIA?

MINISTRII UNGARIEI FAC „LEGEA” IN ROMANIA?

0 679

CITIM cu surprindere IN PRESA de LIMBA MAGHIARA din Covasna ca  in zilele de 13-14 martie, ministrul ungar al dezvoltării naţionale, Sesztak Miklos, şi-a exprimat omagiile în Trei Scaune şi Bazinul Baraolt, în locurile memoriale ale luptei paşoptiste.

Vineri, la orele 17:30, a depus coroane la statuia lui Gabor Aron din Târgu Secuiesc, iar sâmbătă a inaugurat o troiţă la monumentul din Eresteghin al lui Gabor Aron. S-a deplasat apoi în Bazinul Baraolt, unde a participat la festivitatea de la furnalul  la Bodvaj.

Vineri, cu ocazia vizitei efectuate în judeţul Covasna, Sesztak Miklos s-a întâlnit privat, ca intr-o localitate din propria tara, şi cu antreprenorii locali din judet, cu care a purtat discuţii cu uşile bine închise, scrie stupefiant chiar un ziar maghiar.

Referitor la acest eveniment anormal pentru un oaspete intr-o alta tara, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a subliniat: Întâlnirea nu a fost exclusiv iniţiativa noastră, ci şi a CCI Covasna.

Împreună cu CCI Covasna, am dorit ca în cadrul unor astfel de întâlniri, antreprenorii noştri (doar maghiari si fara presa !!?) să capete o imagine mai clară despre situaţia economică ungară, despre potenţialele posibilităţi de afaceri şi de sprijin reciproc.

Si la Sfântu Gheorghe, şi la Târgu Secuiesc sunt construite parcuri industriale şi sperăm că ele vor atrage în regiune şi investitori ungari.

Sursa: cotidianul Szekely hirmondo nr. 51

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.