Miercuri se inaugurează parcarea de ,,Bun-Simț Turistic” de la Cotul Donului

Miercuri se inaugurează parcarea de ,,Bun-Simț Turistic” de la Cotul Donului

0 293

Miercuri are loc inaugurarea uneia dintre cele mai mari parcări de ,,Bun-Simț Turistic” de pe DN1: parcarea de la Cotul Donului, situată la km. 148+064. De asemenea, în cursul zilei de miercuri va avea loc o amplă acțiune de ecologizare a zonei, se va vopsi parapetul și mobilierul din parcare, se vor monta panourile și placute prin care participanții la trafic sunt indemnați să păstreze curățenia în parcare și pe drumurile publice.

La eveniment vor participa inițiatorii campaniei Bun-Simt Turistic, reprezentanții DRDP – Brașov, echipa Eco Synergy, companie de preluare a responsabilității de mediu și totodată sponsorul reamenajării parcării de la Cotul Donului și voluntari. Pentru că, în perioadele aglomerate, mulți șoferi preferă depășirea prin parcarea de la Cotul Donului apăsând cu putere pedala de accelerație și punând în pericol persoanele staționate în parcare, la evenimentul de miercuri au fost invitați și reprezentanți ai IPJ Brașov, împreună cu care vom încerca să găsim o soluție eficientă pentru ca șoferilor să nu li se mai permită astfel de manevre în trafic.

,,Menționăm că evenimentul face parte din proiectul “DN 1 – Traseu de Bun-Simț Turistic”, inițiat de Asociatia Bun-Simț și Atitudine Civică, în parteneriat cu CNAIR – DRDP Brașov, prin care ne-am propus utilarea parcărilor și refugiilor de pe tronsonul Azuga-Sibiu, cu coșuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor și panouri cu mesaje educative pentru participanții la trafic. Parcarea de la Cotul Donului este a treia parcare reamenajata astfel. Toate parcarile se reamenajează din fonduri private, provenind din sponsorizari și donatii. Chiar dacă proiectul este la început de drum, putem spune că semnalele sunt pozitive și suntem încrezători în proiectul nostru, deoarece, în urma monitorizării structurii deșeurilor în containerele instalate, am constatat că deșeurile au fost aruncate la coșul potrivit, în proporție de 70%”, a prercizat Cristina Predoiu, inițitoarea campaniei ,,Bun-Simț Turistic”.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.