Medicamente mai ieftine?

Medicamente mai ieftine?

0 224


?


Preturile la medicamente care urmeaza sa intre in vigoare din noiembrie pot fi astfel stabilite incat sa duca la o scadere cu 15%, a declarat luni dr. Angi Ionescu, medicul sef al Casei Nationale al Asigurari de Sanatate (CNAS), cu prilejul conferintei „Pharma 2007”.
Conform celor declarate modalitatile de stabilire a preturilor revin in exclusivitate Ministerului Sanatatii, inclusiv adaosul comercial. CNAS face eforturi pentru a incheia protocoale cu furnizorii de medicamente, astfel incat medicamentele incluse in programele nationale de sanatate in special sa fie asigurate gratuit fara niciun fel de contributie.


Potrivit medicului sef al CNAS, scaderea cu 15% a preturilor la medicamente este benefica pentru pentru institutie (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) ?intrucat din acelasi buget se vor putea asigura mai multe medicamente.
Dr. Angi Ionescu, a mai aratat ca „este un avantaj si pentru asigurati, deoarece baza de discutie a contributiei pentru medicamentele compensate 90% si 50% va fi mult mai mica”.


Se pune o intrebare: oare de ce se poate o astfel de gestiune (strategie), mai aproape de oameni, doar in anul in care au loc alegeri?


?


Vlad T.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.