Meciul DNA – CLASA POLITICA continua in forta!

Meciul DNA – CLASA POLITICA continua in forta!

0 740
Asistam in continuare la o „decimare” programatica a pesedeilor actuali sau fosti, ministri primari sau parlamentari. Si asta, probabil, pentru ca la Palatul Voctoria se mai afla inca Victor Ponta sau pentru ca in Parlament majoritatea inclina tot spre social-demoocrati. Pana cand?
Ultima zi lucratoare a saptamanii a adus alte spectaculoase arestari sau propuneri de anchetare. Dan Sova sta la mana Senatului pentru a fi inhatat de DNA,  Marian Vanghelie, arestat preventiv, pentru o prima transa de acomadare – 30 de zile, ministrul Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influență, deputatul Neculai Rățoi și senatorul Florin Constantinescu sunt urmăriți penal de procurorii pentru abuz în serviciu, alături de alte 26 de persoane de pe la Pascani… Si tot asa LISTA DNA (detinatorul catuselor) se pierde in numere din trei cifre.
 
Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influență
Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, pentru trafic de influență în calitate de primar al municipiului Slatina.
DNA arată că din materialul probator administrat în cauză a rezultat că urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, Darius Vâlcov a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme.
„Transferul sumelor a fost realizat cu sprijinul și prin intermediul unor persoane față de care se desfășoară acte de urmărire penală, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a disimula proveniența și destinația reală a sumelor de bani”, mai precizează DNA.
 
Marian Vanghelie, arestat preventiv
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. Decizia nu este definitivă.
 
 
Chiar daca ordonanta de retinere expirase Vanghele nu a parasit incinta ICCJ. Imediat dupa aflarea decizieie Marian Vanghelie a fost ridicat și dus în arestul Poliției Capitalei.
 
 HoriA D.R
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.