Măsuri pentru o minivacanță liniștită

Măsuri pentru o minivacanță liniștită

0 177

Cu prilejul minivacanței de 1 iunie si a sărbătorii Rusaliilor , Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brașov a transmis următorul comunicat :

,,ISU va monitoriza pemanent evoluţia dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor. În acest context, peste 130  de pompieri vor fi, zilnic, la datorie în acest sfârşit de săptămână. În perioada următoare, echipajele de pompieri care încadrează 48 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii. Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 13 echipaje SMURD, care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și o autospecială de transport nou născuți. Pe linie preventivă, pompierii vor derula activităţi de verificare la obiective care desfăşoară activităţi economice si turistice  dar si actiuni de infomare preventivă în zonele unde se desfășoară evenimente.

Pe timpul verificărilor, inspectorii de prevenire vor urmări aspecte privind dotarea cu stingătoare, menţinerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi asigurarea accesului autospecialelor de intervenţie la construcţii şi hidranţii exteriori.

RECOMANDĂRI

Pentru a petrece în siguranţă clipe plăcute și relaxante în mijlocul naturii împreună cu famila și cei dragi, respectaţi următoarele reguli de apărare împotriva incendiilor:

– utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

– prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement se face numai în locuri special amenajate, în condiţii și la distanţe de siguranţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi.

– monitorizaţi în permanenţă arderea, deoarece, chiar și o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcţia focului, îndreptând flăcările spre vegetaţie sau transportând scânteile incandescente la distanţe mari.

– supravegheaţi continuu copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul.

– asiguraţi la locul arderii mijloace de stingere: un stingător sau o găleată cu apă

– înainte de plecare stingeţi focul și acoperiţi cenușa cu pământ. Strângeţi și depuneţi toate resturile numai în locuri special amenajate.

Vă asigurăm că pompierii rămân la datorie pentru furnizarea răspunsului prompt la solicitările de sprijin venite din partea cetăţenilor, iar situaţia misiunilor va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Judetean pentru dispunerea măsurilor necesare gestionării eficiente a misiunilor înregistrate la nivel judetean.

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor dragi, manifestaţi un comportament preventiv şi accesaţi sursele oficiale de informare! Fiţi prevăzători şi consultaţi măsurile şi modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea diverselor tipuri de situaţii de urgenţă! Urmăriţi recomandările noastre, accesaţi platforma naţională de pregătire în situaţii de urgenţă fiipregatit.ro şi descărcaţi gratuit aplicaţia de mobil DSU’’.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.