Măsura Guvernului Ciolacu de a desfința plățile cu numerar (cash) ascunde...

Măsura Guvernului Ciolacu de a desfința plățile cu numerar (cash) ascunde controlul total al românilor!

0 131

„Sunt o mie de motive pentru a proteja plata cash. Doar creierele bolnave doresc o schimbare de dragul schimbării. Doar tiranii vor să restrângă spațiul de mișcare al omului liber”, Mihail Neamțu!

Scriitorul și teologul Mihail Neamțu a intrat în dezbaterea privind limitarea plăților în numerar, după ordonanța Guvernului Ciolacu în acest sens.
Neamțu afirmă că limitarea, până la dispariție, a banilor „cash” va duce la „moartea vieții private”.
El spune că aceste măsuri sunt despre controlul populației, exemplificând cu cazul camionagiilor din Canada, cărora statul le-a blocat conturile în timpul protestelor anti-guvernamentale.
Neamțu explică și cu situația în care o zonă rămâne fără energie electrică, moment în care nimeni nu mai poate plăti nimic. O situație asemănătoare s-a petrecut recent în Grecia, lăsând turiștii fără cash să sufere de foame.
Prin dispariția banului tangibil (cash), asistăm la moartea vieții private. De ce păstrarea tranzacțiilor cu numerar sunt garanția libertății? Pentru că nu e treaba Statului să-și monitorizeze cetățenii. Dimpotrivă. E obligația cetățenilor să-și monitorizeze birocrații și clasa conducătoare.
Nu doar în China, ci și-n Occident există un sofisticat sistem de control al vieții private. Orice informație personală cu amprentă digitală poate deveni publică, la cererea justificată sau nejustificată a reprezentanților Statului.
În timpul pandemiei, Guvernul canadian a interzis accesul multor șoferi-protestatari la propriul cont bancar. Abuz? Discriminare? Mai mult: o formă de tiranie.
Există, evident, și argumente practice în favoarea tranzacțiilor cash.
Uneori n-ai semnal la telefon și nici conexiune Wifi. Alteori vine furtuna și cade curentul. Cum vei face tranzacții dacă n-ai o baterie încărcată?
Mergeți apoi la piață pentru a cumpăra un kilogram de struguri. Vă așteptați la tranzacții online?
Dați o fugă la țară și veți descoperi milioane de români cumsecade care n-au acces imediat la un bancomat. E vina lor? Este necesar să ducem un ATM chiar și-n ultimul cătun?
Plata cash nu implică nicio taxă, spre deosebire de tranzacțiile digitale care presupun, adesea, costuri de procesare.
Tranzacțiile non-coercitive cu numerar sunt imediate și finale, fără niciun fel de întârziere.
Sunt o mie de motive pentru a proteja plata cash. Doar creierele bolnave doresc o schimbare de dragul schimbării. Doar tiranii vor să restrângă spațiul de mișcare al omului liber”, scrie Neamțu pe Telegram.

NOTA
Eliminarea numerarului (cash) este de departe cea mai trăsnită măsură propusă de guvernanți, o dovadă a stilului obedient față de șefii coloniei. De altfel pasul înapoi, retragera parțială a măsurilor propuse, s-a făcut în urma presiunii cetățenilor și comercianților. Implementarea Ordonanței lui Ciolacu era extrem de greu de făcut de către sistemul bancar, care a intrat într-o fază de reducere a relației directe cu clienții, reducând semnificativ numărul de sucursale.
Ne este greu de înțeles cum de s-a ajuns la o astfel de măsură atâta timp cât și Banca Centrală Europeană (BCE) are o poziție de menținere a numerarului. Cităm BCE: „Economia necesită un anumit volum de numerar disponibil pentru a funcționa.
Numerarul reprezintă mijlocul de plată preponderent în cadrul zonei euro, dat fiind că marea majoritate a plăților noastre zilnice sunt efectuate utilizând bancnote și monede.
Numerarul este, de asemenea, esențial pentru incluziunea cetățenilor vulnerabili din punct de vedere social, precum categoria vârstnicilor sau cea a persoanelor cu venituri mai scăzute”

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.