Mars pentru viata la Brasov

Mars pentru viata la Brasov

0 606
Aproape 150 de persoane, in special tineri parinti, alaturi de copii si preoti, au participat, sambata, la Brasov, la Marsul pentru viata. Manifestarea a avut loc concomitent in 75 de orase din Romania si Republica Moldova. Marsul se vrea un strigat de constientizare publica impotriva avorturilor, care se practica in ritm de 400 pe zi in Romania. Este cea mai mare rata din Uniunea Europeana si dubla fata de cea din Statele Unite.
In Romania, Marsul pentru viata se afla la editia a V-a. Mesajul pe care marsul doreste sa il transmita tema acestui an a evenimentului, „Fiecare viata este un dar”, este ca fiecare persoana este unica si are o valoare infinita. Organizatorul George Boiciuc spune ca trebuie transmis un mesaj clar opiniei publice – anume ca dreptul copilului nenascut trebuie protejat s ca este de datoria fiecaruia dintre noi sa spunem da vietii si nu culturii mortii.
La Brasov, marsul s-a desfasurat pe traseul Biserica de lemn – Spitalul Sf. Constantin – Bd. 15 Noiembrie – Teatrul Dramatic – Prefectura – Str. Republicii – Piata Sfatului – Maternitate – Str. Muresenilor – Rectorat – Parcul Titulescu.  Oamenii au venit pregatiti cu pancarte cu mesaje proviata si antiavort.
In spitalele de stat din Romania au loc 400 de avorturi la cerere pe zi, rata fiind de 480 de avorturi la 1.000 de nasteri, cea mai mare din UE si dubla fata de cea din Statele Unite.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.