MARE LOVITURA IN RANDUL PRIMARILOR! Capitala a ramas fara primar – Sorin...

MARE LOVITURA IN RANDUL PRIMARILOR!
Capitala a ramas fara primar – Sorin Oprescu, retinut de DNA

0 466

Sorin Oprescu, a fost retinut in noaptea de sambata spre duminica, la ora 00.33, iar DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale, primarul capitalei fiind acuzat de luare de mita.
Potrivit procurorilor, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu a infiintat in administratia locala din Municipiului Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti.

Un comunicat DNA arata ca astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea.
„Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucuresti facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul Primarului Municipiului Bucuresti, precum si pentru Primar”, informeaza sursa citata.DNA 3
Conform DNA, duminica, „in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, Oprescu Sorin , a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi de cei doi de la un numar de patru denuntatori pentru edilul municipiului Bucuresti.”
In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.
Primarului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand ca acesta sa fie prezentat, la data de 06 septembrie 2015, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, mai transmite DNA.
Informatii de ultima ora
Procurorii DNA efectueaza duminica perchezitii la mai multe persoane implicate in cazul primarului Capitalei, Sorin Oprescu, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Acestea sustin ca perchezitiile au inceput la ora 6,00 si au loc la domiciliul primarului si respectiv a altor persoane.
Procurorii ar face perchezitii si la trei institutii publice – Primaria Capitalei, Administratia Cimitirelor si Centrul Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului.
Un comunicat DNA confirma ca duminica sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii, situate in municipiul Bucuresti, si judetele Bacau, Calarasi si Ilfov, din care 3 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.