Mare inghesuiala in piete in ajunul Pastelui

Mare inghesuiala in piete in ajunul Pastelui

0 565
Pentru o ciozvarta de  miel, verdeturi, paine, oua si mezeluri, brasovenii au stat la cozi serioase. Pana sa inceapa forfota printre tarabe, cumparatorii si-au disputat locurile de parcare din apropiere. Cei care nu au cumparat carne de miel din motive financiare sau de sanatate s-au multumit cu porc si curcan. 
Piata Dacia a fost neincapatoare pentru brasovenii care au iesit astazi din casa pentru ultimele cumparaturi inainte de Paste. cadre 00.03…00.08 Ca sa ajunga insa in piata, multi au trebuit sa gaseasca mai intai un loc de parcare, o adevarata provocare. Daca unii nu consuma carne de miel, fie din motive de sanatate, fie din cauza preturilor mari, au cumparat in schimb carne de porc, pui si curcan.
Aglomeratia de la tarabele cu carne de miel si pretul care nu a scazut asa cum se asteptau, nu i-a indepartat pe brasoveni. Ca sa fie siguri ca le ajunge, adeptii carnii specifice Pastelui au luat o jumatate sau chiar un miel intreg.
Salata, ceapa verde, ridichile, loboda si verdeturile sunt foarte cautate de brasoveni in aceste zile, care vor ca meniul de Paste sa le cada mai usor. 
Majoritatea gospodinelor vor gati abia maine ce au targuit astazi din pietele agroalimentare, deoarece respecta Vinerea Mare, zi in care nu se vopsesc nici oua si nici nu se prepara mancarurile traditionale pentru Paste. Tot sambata se sacrifica de obicei si mielul. 
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.