Manareala lui Basescu

Manareala lui Basescu

0 224

Dupa cum a fost anuntat de catre Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), pentru participarea la prezidentiale in calitate de candidat este necesara depunerea unei taxe frumusele de 1.200.000 lei, sau circa 300.000 euro, numita si garantie si ce porecle va mai primi pana la scrutin. Cine va atinge un anumit procentaj, inca nestabilit, va primi banii inapoi. Se doreste astfel limitarea numarului candidatilor, eliminandu-se din start tot felul de persoane care profita de moment pentru a iesi, macar si pentru o luna sau doua, in prim-plan, cu toate ca sunt lipsiti de sanse.
Insa sunt si oameni politici cunoscuti care spun ca nu prea au banii necesari acestei taxe si astfel le va fi greu, daca nu imposibil, sa candideze. Printre acestia se gaseste si cunoscutul sef al PRM, Corneliu Vadim Tudor.
Vadim spune despre taxa pentru Cotroceni: „Aici este mana lui Basescu. Pe mine ma vizeaza aceasta lege.”
„Prin aceasta masura, Autoritatea dovedeste ca nu are pic de autoritate. Cum poate sa faca o discrepanta atat de barbara intre cetatenii aceleiasi tari? Eu sunt pedepsit ca sunt sarac. Nu am bani. Toata lumea stie ca pe mine ma vizeaza aceasta propunere”, a spus Corneliu Vadim Tudor, la o emisiune TV.
„Acolo se pronunta cuvantul ‘garanþie’. Motivatia ar fi garantia. Garantie pentru ce? De cand sunt banii garantie pentru securitate? Ion Iliescu nu ar fi putut candida acum. Crin Antonescu de unde strange banii? De la Patriciu?”, a completat peremistul.
In opinia liderului PRM, impunerea acestei taxe incalca prevederile constitutionale, motiv pentru care intentioneaza sa atace propunerea la Curtea Constitutionala.
Cu toate acestea, peremistul a anuntat ca, pentru a-si finanta candidatura, va scoate la licitatie „o colectie valoroasa de documente istorice”. Si daca nu gaseste cumparator? Cu toate ca este vorba de semnaturi originale ale lui Napoleon, Lafayet si altii asemenea de care nu imi mai amintesc, oricum, aceste documente exprimand o uriasa valoare pentru colectionari si ca parte a istoriei.
Vadim Tudor mai afirma: „De ce-i este frica lui Traian Basescu nu scapa!”
In opinia liderului PRM, taxa pentru Cotroceni, care ar urma sa fie impusa ca garantie pentru prezidentiale, a fost propusa de presedintele Traian Basescu, in conditiile in care, spune Vadim Tudor, seful statului se teme de un adversar, in cursa prezidentiala, de talia liderului PRM.
„Aici este mana lui Traian Basescu. Eu sunt candidatul cel mai periculos pentru el intrucat aceasta criza lucreaza pentru mine”, a spus Vadim Tudor.

Si liderul PRM conchide: „De ce-i este frica nu scapa pentru ca o sa-l bat mar”.
Alti candidati la Cotroceni, care se pot declara saraci pentru a putea plati aceasta taxa ar mai putea fi Nati Meir, sau Radu Duda, dintre cei cunoscuti.
In mine ramane curiozitatea sa vad, la o adica a aplicarii legii acesteia, cati candidati vor mai ramane pentru Cotroceni.
Pe de alta parte, initiatorii taxei afirma ca prin ea se vor acoperi o parte din cheltuielile necesare organizarii prezidentialelor. Bun, si atunci de unde se vor restitui banii celor care indeplinesc numarul de voturi sau procentajul care va fi stabilit?
Rau a mai ajuns guvernul acesta!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.