Manageri noi in cultura brasoveana

Manageri noi in cultura brasoveana

0 782
Pana la inceperea stagiunii viitoare, toate cele 4 institutii de cultura din subordinea Consiliului Local vor fi conduse de manageri, care vor sustine concurs. Etapele procesului sunt elaborarea si aprobarea regulamentului de organizare si desfasurare a concursului, precum si solutionarea eventualelor contestatii. Teatrul Sica Alexandrescu si Opera vor beneficia si de lucrari de reparatii si reabilitare.
Teatrul Sica Alexandrescu, Teatrul „Arlechino”, Opera si Filarmonica Brasov au mai multe lucruri in comun: toate cele patru se afla in subordinea Consiliului Local si toate au manageri interimari. Viceprimarul Ciprian Bucur isi doreste ca pana in toamna, cand va incepe urmatoarea stagiune, toate cele patru institutii sa fie conduse de manageri care au castigat concursuri pentru ocuparea acestor posturi.
La Teatrul Sica Alexandrescu se va amenaja un centru multicultural destinat expozitiilor, lansarilor de carte, o sala de conferinte, precum si gazduirea sediilor Uniunii Artistilor Plastici, Uniunii Scriitorilor, in aripile in care au functionat restaurante. Si la Opera vor incepe lucrarile, mai ales ca spectacolele de aici se joaca tot timpul cu casa inchisa, insa artistii nu au conditii pe masura spectacolelor pe care le ofera.
Opera are si spectacole pentru copii, in fiecare miercuri, iar viceprimarul vrea ca acest bun obicei sa fie preluat si de celelalte institutii de cultura din subordinea Primariei. Bucur spune ca a identificat resursele bugetare necesare lucrarilor iar investitia de la Opera, fiind una de mai mare amploare, va fi multianuala.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.