,,Magia iernii la Brașov” pune la dispoziția artiștilor brașoveni simezele Băncii de...

,,Magia iernii la Brașov” pune la dispoziția artiștilor brașoveni simezele Băncii de cultură Apollonia

0 180
 • Din 16 decembrie, cel mai nou și amplu hub de cultură din Brașov își deschide porțile, în fosta Bancă săsească de pe str. Republicii, intersecție cu Michael Weiss. Artiștii brașoveni sunt invitați să propună o serie de lucrări proprii, care să fie expuse în acest spațiu-
  Banca de cultură Apollonia, fosta Bancă săsească devine, din 16 decembrie, cel mai mare centru cultural din Brașov. Pentru a marca deschiderea imobilului recent renovat, Primăria Brașov, în parteneriat cu Filarmonica, organizează, în cadrul evenimentului ,,Magia iernii la Brașov”, în perioada 16 decembrie – 15 ianuarie, o serie de evenimente pentru brașoveni și cei care ne vizitează orașul. Banca de cultură Apollonia va găzdui expoziții de artă, serate cu muzică clasică, un spațiu dedicat artiștilor locali contemporani, momente artistice oferite de actori, seri literare, și va fi suportul unui spectacol de video mapping.
  ,,După cei mai provocatori ani din istoria recentă, Brașovul este gata să înceapă o nouă călătorie, de această dată o călătorie culturală. Banca de cultură Apollonia, cel mai nou și amplu hub cultural al orașului, își va deschide porțile în data de 16 decembrie 2022. Acest spațiu își propune să devină locul în care artiștii locali, naționali și internaționali să își găsească modul de exprimare. Ne îndeplinim astfel promisiunea de a susține arta contemporană și cultura urbană, dar și misiunea de a susține artiștii brașoveni. Tocmai de aceea, acum, la prima expoziție a noii Bănci de cultură, îi invităm să își înscrie lucrările în această «Călătorie»“, a declarat primarul Allen Coliban.
  ,,Călătoria” este tema seriei de evenimente și expoziții, care pleacă de la povestea pe care a trăit-o această clădire până să devină centru cultural și ajunge la faptul că Brașovul este una dintre destinațiile principale de călătorie din țară.
  Nu întâmplător, una dintre expozițiile prezentate îi este dedicată lui Ștefan Popescu, unul dintre principalii pictori-călători ai artei românești, iar o alta invită vizitatorii la o călătorie în Șcheii Brașovului, prin lucrările pictorului Ștefan Mironescu.
  Prin această temă, general abordată de mulți artiști brașoveni, dorim să aducem în fața publicului și călătoriile personale și spirituale ale artiștilor expozanți.
  Ca urmare, lansăm invitația către artiștii brașoveni să ne însoțească în această călătorie culturală, prin înscrierea lucrărilor lor în cadrul expoziției colective destinate prezentării creației de artă vizuală locală ,,Călătoria”, până pe 4 decembrie 2022, ora 24:00.
  Juriul care va selecta lucrările este format din: Ioana Ciocan, CEO Art Safari; Mihai Zgondoiu – artist, curator, manager cultural independent, Lect. Univ. Dr. UVT Arte; Radu Popica, doctor în istorie (2020), curator a numeroase expoziții dedicate evoluției artei din sud-estul Transilvaniei în secolele XVIII-XX, autor al mai multor studii despre istoria artei brașovene și expert în artă modernă românească acreditat de Ministerul Culturii.
  Perioada de expunere a lucrărilor, în intervalul 16 decembrie 2022 -15 ianuarie 2023, va fi stabilită în funcție de numărul lucrărilor selectate.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.