MAE : Atenționare de călătorie în Bulgaria

MAE : Atenționare de călătorie în Bulgaria

0 81

MAE a emis o atenționare de călătorie în Bulgaria, având în vedere condițiile meteo severe, anunțate pentru acest sfârșit de săptămână dar și ținând cont de faptul că atenționarea se referă la unele regiuni din țara vecină, des frecventate de români. Astfel, teritoriul Bulgariei va fi afectat de precipitaţii abundente sub formă de ploaie şi ninsoare, însoţite de vânt, în perioada 25 – 26 noiembrie, avertizează Ministerul Afacerilor Externe, precizând că în acest interval de timp autorităţile bulgare ar putea închide unele drumuri, iar orarul curselor aeriene ar putea fi perturbat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAE, Institutul de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria a emis:

– cod roşu pentru regiunile Montana, Vraţa, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo şi Ruse. Cantitatea de precipitaţii va fi de 40-65 mm, stratul de zăpadă va atinge 30 cm, prezenţa viscolului va duce la formarea de troiene de zăpadă şi apariţia poleiului; rafalele de vânt vor atinge o viteză de până la 90km/h;

– cod portocaliu pentru regiunile Vidin, Sofia-regiune, Sofia-capitală, Pleven, Târgovişte, Razgrad, Kârdjal, Haskovo, Pernik, Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smoliyan, Stara Zagora, Sliven, Yambol, Şumen, Varna, Dobricişi Silistra. Cantitatea de precipitaţii va fi de 35-65 mm, cu posibilităţi de intensificări de peste 30 mm. Stratul de zăpadă va atinge 10 – 30 cm, prezenţa viscolului va duce la formarea de polei şi apariţia ceţei.

Pentru regiunea Burgas a fost emis un cod galben, unde rafalele de vânt vor atinge o viteză de până la 70 km/h, pe alocuri cu intensificări de până la 90 km/h, arată MAE.

Cetăţenilor români li se recomandă să urmărească cu atenţie situaţia zborurilor de pe aeroporturile bulgare sau prognoza meteorologică din Bulgaria, iar şoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţie în condiţii de iarnă, precum şi atenţionare meteorologică specifică. De asemenea, li se recomandă să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca prin decizia autorităţilor bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere şi cursele aeriene să fie perturbate faţă de orarul de zbor.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.