Lupu, paznic la turma prezidentiala de la Chisinau

Lupu, paznic la turma prezidentiala de la Chisinau

0 231

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova s-au incheiat, nu inainte de a trece prin toata gama de fraude care l-ar face pe Vadim Tudor nu doar sa se stropseasca la televizor cu binecunoscutu-i refren ci sa faca de-a dreptul apoplexie. Asa cum era, de altfel, de asteptat, comunistii lui Voronin au recurs la toate procedeele banuite a fi continute in manualul aparatcikului de nadejde, tiparit la Moscova pentru uzul lacheilor de peste granite.
Unele dintre ele, asa cum sta bine unei republici sovietice satelitare, depasesc aparent in potential de fraudare manariile electorale de pe la noi. Cel mai spectaculos ramane buletinul chimic, banuit a fi impregnat cu o substanta speciala care provoaca stergerea stampilei aplicate si aparitia alteia, la numai doua ore de la stampilare, in casuta rezervata comunistilor. Mortii si bolnavii psihic au abundat pe listele tiparite de autoritatile comuniste de la Chisinau pentru acest scrutin: desi la alegerile din aprilie opozitia acuza prezenta prea multor nume pe liste, pentru anticipate, comunistii au pregatit liste inca si mai lungi. Motiv suficient pentru ca liderii opozitiei sa suspecteze ca se vor manari voturile celor ce apar pe liste dar, in realitate, sunt demult plecati din tara ori au trecut la cele vesnice cu acte in regula.
S-a tras chiar cu pistolul, intr-o localitate – Sangera – cu nume parca predestinat. Alegerile au fost programate miercuri, la mijlocul saptamanii, ca sa-i impiedice pe studenti si pe moldovenii aflati in afara granitelor sa-si exercite votul. Consulatele moldovenesti din mai multe capitale occidentale au fost inchise fara explicatii: cele care au functionat nu au oferit relatii despre alegeri, in speranta ca vor taia cheful de vot al moldovenilor rezidenti in strainatate, susceptibili de a vota cu opozitia.
Toate metodele de mai sus sunt inspirate din cea mai clasica propaganda ruseasca. Sunt interventii brutale, specifice strategiilor pur comuniste de inspiratie moscovita. Daca aparent au dat gres – comunistii au pierdut 8 procente fata de scrutinul din aprilie, in timp ce opozitia are sanse sa constituie o majoritate firava in viitorul Parlament- rusii au pregatita si o interventie de catifea. Una mai otravita decat chimicalele cu care au impregnat buletinele de vot. Nici opozitia liberala, nici comunistii nu pot desemna presedintele daca nu se aliaza cu Partidul Democrat condus de un anume Marian Lupu, fostul presedinte comunist al Parlamentului de la Chisinau. Ultima declaratie a lui Lupu este ca nu va face alianta cu comunistii de care s-a dezis, dar presa si societatea civila par sa fi remarcat in blana Lupului spoiala democratica, recomandata urgent de Moscova pana trece votul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.