Lupta pentru banii europeni

Lupta pentru banii europeni

0 292

Pentru ca in urma cu o saptamana Romania a devenit ce a ravnit de atata timp, adica membra a UE, unele structuri politice sunt nevoite sa suporte cateva modificari. Astfel, Ministerul Integrarii Europene, condus de Anca Boagiu, si-a pierdut obiectul de activitate. Insa el nu va disparea, ci va continua sa existe… sub o alta denumire: Ministerul Dezvoltarii Regionale. Asa cum sugereaza si noua titulatura, ministerul va lucra cu banii primiti de la Uniunea Europeana, adica vrea 30 de miliarde de euro, care reprezinta fondurile europene ce revin Romaniei in perioada 2007-2013.


Si pentru ca este vorba de bani, trebuie sa existe si un mic razboi acolo. Asa cum s-au luptat pentru Ministerele Apararii Nationale si cel al Economiei, democratii si liberalii vor, si unii, si ceilalti, sa faca parte din noua entitate politica. Pana la urma, se pare ca au ajuns la o intelegere. Astfel, potrivit unor surse, in ultima sedinta de guvern, s-a stabilit ca democratii sa nominalizeze un ministru pentru Dezvoltare Regionala, iar liberalii sa gestioneze Afacerile Europene. Pentru aceasta, va fi infiintat Departamentul Afacerilor Europene, care va fi condus de un ministru si va fi subordonat direct premierului Calin Popescu Tariceanu.


Zvonurile ii dau ca posibil nominalizati pe Anca Boagiu, din partea democratilor, pentru functia de ministru al Dezvoltarii Regionale, si pe Adrian Ciocanea, propus de liberali pentru functia de ministru al Afacerilor Europene, in prezent secretar de stat in cadrul Ministrului Integrarii Europene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.