Lupta lui, a primarului Coliban, cu… mirosurile!

Lupta lui, a primarului Coliban, cu… mirosurile!

0 90

Primarul Coliban încearcă să joace leapșa cu mirosurile gropii de gunoi
De parcă n-ar fi primar de trei ani încheiați, primarul Allen Coliban încearcă să-și escamoteze responsabilitatea în privința mirosurilor grele care s-au abătut asupra Brașovului de ani buni.
Așa că, în Jurnalul primarului postat azi-noapte înșiră ca mărgelele pe ața incompetenței sale argumentele conform cărora alții sunt de vină, nu el și Primăria lui.
După ceva tevatură prin Consiliul Local primarul a luat în sfârșit act de un raport al APM(haznaua de instituție care se ocupă chipurile de problemele de mediu, atunci când le convine s-o facă n.n.) care, prin laboratorul mobil specializat de măsurare a toxicității din aer a depistat niveluri ale concentrației de hidrogen sulfurat de trei ori mai mari decât limita admisă.
Ba mai relatează cum s-a luptat pe vremea când era senator să doteze APM-ul brașovean, și nu numai, cu așa ceva. Și s-a mai constatat ceea ce brașovenii știau și au informat Primăria de ani de zile, că depozitul așa zis ecologic al Fineco este sursa poluării pentru că nu și-ar fi închis depozitul trei supraîncărcat la începutul anului.

Răsturnarea prin lupta marxistă a situației de fapt
În primul rând să observăm că la primarul Coliban totul este o luptă. De clasă cu privilegiații PSD, acum luptă cu poluarea, atunci când identifică agresorii poluatori. Cu instituțiile statului, cu Justiția când pierde procesele Primăriei, cu tradiționalsmul cultural atunci când aduce tot felul de festivaluri progresiste gen Untold la Brașov și desființează Cerbul de Aur, cu consilierii locali, mai nou cu ministerul Sănătății pe tema spitalului Pneumo-Infecțioase. Această dogmatică a luptei vine direct din adâncurile marxiste ale progresismului haștagist, adică neomarxismul lansat ca politică planetară de Soros. A existat lupta împotriva corupției în România, care a eșuat evident lamentabil pentru că a așezat acțiunea penală a Parchetelor în  termeni de luptă în loc s-o așeze în termenii legilor existente, îndestulătoare. Așa și Coliban, acum luptă cu mirosurile.

Culpabilitatea Primăriei zdrăngăne prin actul de asociere cu Fineco
Dar, aflăm cu stupefacție că Primăria este acționar minoritar la groapa Fineco, aflată pe teritoriul cadastral al mun. Săcele. ,,Voi propune retragerea Primăriei din această asociere la groapa Fineco pentru că nu obținem decât prejudicii și oricum nu ne aduce niciun beneficiu participarea în această asociere” ne amenință primarul.
Păi, trei ani, de când mirosurile pestilențiale asaltează Brașovul nu au fost suficienți pentru a și acționa în această privință?
Primarul mai emană în eterul media și al rețelelor de socializare panseul responsabilității statului prin Agenția de Protecție a Mediului, care nu ar fi oprit mirosurile la timp pentru că erau disponibile doar măsurătorile operatorului gropii de gunoi(cu care Primăria este în asociere! n.n.), care ar fi fost nereale. Jubilează la conștientizarea faptului că nu mai stăm după măsurătorile senzorilor independenți, ci avem în sfîrșit alea autorizate ale laboratorului APM.
Păi iarăși, dacă el a contribuit la dotarea instituției prin Lupta sa(Mein Kampf în germ n.n.) cu laboratorul respectiv încă înainte de 2020, cînd era senator pe la Comisia de Mediu a Senatului, de ce nu a cerut APM imperativ să-l folosească la Fineco încă de acum trei ani?

Primarul Coliban va depune noi și însemnate eforturi, va realiza fapte
Coliban mai afirmă că a reușit în 2018-2020 să închidă primele două celule suprapline ale depozitului de gunoaie cu pricina și că aerul ar fi devenit mai curat, dar că celula trei care zace neînchisă este problema.
Mai susține că va iniția un studiu asupra impactului de mediu al hidrogenului sulfurat și asupra efectului asupra sănătății, că va efectua demersuri, că va realiza fapte(sic!).
Însă, cabotin, invită cetățenii să observe dacă persistă mirosurile și efectele asupra sănătății lor și să sesizeze APM și Garda de Mediu, nu Primăria. Care, fiind parte prin asocierea cu Fineco este și parte a activității acestei companii în operarea gropii de gunoi, adică pluarea cu hidrogen sulfurat, și deci parte a responsabilității juridice, potrivit legii. Că este și parte a disconfortului resimțit de brașoveni, asta omite să precizeze Coliban.
Declamă doar că pluarea este o politică de stat în România și că este necesară polarizarea conștiinței cetățenilor în jurul acestei lupte cu politica statală.
La ce bun în final Brașovul Verde din cadrul mișcării întruchipate de Forumul Orașelor Verzi, dacă miroase a pucioasă și a derivatelor sale ca în Infernul lui Dante?
În final tot ceea ce apercepem din Jurnalul primarului este că începe(sau continuă n.n.) o nouă luptă, aia cu mirosurile. Când întrebăm noi, și dacă nu este prea târziu, având în vedere că alegerile locale se apropie și brașovenilor le miroase a schimbare?

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.