Luna curățeniei a eliminat de pe domeniul public și din casele brașovenilor...

Luna curățeniei a eliminat de pe domeniul public și din casele brașovenilor 2.800 de tone de deșeuri ; campania mai durează încă două săptămâni

0 41

La începutul lunii martie Primăria Brașov a demarat programul ,,Luna curățeniei de primăvară”, o amplă acțiune de salubrizare a străzilor și trotuarelor, întreținere a zonelor verzi, plantări de gard viu, arbori și arbuști, reparare a mobilierului urban și a locurilor de joacă. În urma acestei campanii s-au colectat, ca urmare a salubrizării domeniului public și a colectării de la populație a deșeurilor din gospodării, 2775 de tone de deșeuri.

,,Având în vedere că mai sunt doar două săptămâni până la sărbătorile de Paști, am făcut o analiză a modului în care operatorul cu care avem contract, Comprest, și-a îndeplinit obiectivele stabilite pentru «Luna curățeniei de primăvară». În cele două săptămâni rămase, operatorul trebuie să finalizeze curățenia din cartiere și să remedieze acolo unde este cazul. Pentru a reduce cantitatea de praf din atmosferă și a menține aerul curat în Brașov, în zonele intens circulate, străzile și trotuarele au fost spălate. Tot până la finalul lunii, operatorul are termen să cosească iarba din aliniamentele stradale, locurile de joacă și din curțile unităților de învățământ. Sunt și situații în care lucrurile nu merg așa cum ne-am dori. De aceea, fac apel și la voi, dragi brașoveni pentru a continua să monitorizați și să ne sesizați eventualele probleme în desfășurarea acestei campanii, fie folosind site-ul abc.brașovcity.ro, fie prin aplicația MyBrașovCity”, a declarat primarul Allen Coliban.

Luna curățeniei de primăvară a început anul acesta în 4 martie și s-a desfășurat în toate cartierele Brașovului. Această campanie cuprinde următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, colectarea depozitărilor accidentale, spălarea elementelor de semnalizare rutieră (separatoare de sens, lise metalice, semne de circulație etc.), curățarea gurilor de scurgere a apelor meteorice. Obiectivul acestei acțiuni este, pe lângă cel de a avea un oraș curat și îngrijit, de a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă.

De asemenea, până la sfârșitul acestei luni, toți cetățenii care doresc să renunțe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curățenie generală și vor să arunce lucruri nefolositoare, altele decât deșeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containerele de 9 m.c. dispuse pe domeniul public*.

Sunt interzise depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări, care au un regim special!

Pentru situațiile când deșeurile rezultate în urma curățeniei de primăvară nu pot fi depozitate în aceste containere, rugăm cetățenii să contacteze Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire, prin dispeceratul Primăriei Brașov, la tel. 0268/405000, în vederea ridicării acestor deșeuri.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.