Locurile din parcarile de resedinta vor fi scoase la licitatie

Locurile din parcarile de resedinta vor fi scoase la licitatie

0 281

Primaria pare sa fi gasit solutia salvatoare in ceea ce priveste modul de acordare a spatiilor de parcare din fata blocurilor sau a locuintelor riveranilor. Municipalitatea a intocmit un proiect de regulament care prevede licitarea acestor locuri. Primarul George Scripcaru sustine ca in acest fel nu vor mai exista certuri intre proprietarii de autovehicule pentru locurile de parcare. Aceasta masura este indreptata si impotriva celor care isi lasa masinile in parcari cu anuntul de vanzare pe ele.


Scripcaru asigura ca tariful practicat pentru concesionarea locurilor de parcare va fi unul modic si accesibil pentru oricine. Trebuie tinut seama de faptul ca este vorba numai de acele locuri din parcarile care vor fi reamenajate de Primarie.


?


Proiectul regulamentului, intitulat «Regulament de atribuire a locurilor de parcare in parcarile de resedinta din municipiul Brasov», spune ca la licitatie vor putea participa numai persoanele care fac dovada faptului ca locuiesc in zona prin acte de proprietate sau contracte de inchiriere. De asemenea, fiecare riveran va avea dreptul sa liciteze pentru un singur loc de parcare. Daca numarul masinilor este mai mic decat cel al locurilor, surplusul va fi reimpartit catre locatarii din alte blocuri sau va putea fi acordat si celor care au obtinut deja un loc de parcare si mai solicita unul. In parcarile de resedinta se vor atribui locuri de parcare numai pentru autovehiculele cu masa maxim autorizata pana la 3,5 t.


?


Regulamentul contine si cateva favoruri pentru anumite categorii de persoane. Astfel, „in parcarile de resedinta se atribuie, in mod gratuit, locuri de parcare pesoanelor cu handicap, veteranilor de razboi, membrilor A.F.D.P.R., daca dovedesc cu documente aceste apartenente, mentionand gratuitatea pe abonamentul tip resedinta eliberat. Pensionarii posesori de autovehicule, cu o pensie medie (sot + sotie) sub salariul minim pe economie, vor beneficia de o reducere cu 50% a tarifului de parcare aprobat de Consiliul Local sau a tarifului rezultat in urma licitatiei”.


?


Abonamentele prin care s-a atribuit cate un loc de parcare se vor elibera de Primarie, prin Serviciul Amenajare Drumuri Publice si Siguranta Circulatiei, care este gestionarul parcarii, pe perioada de 1 an. Iar cele prin care s-au atribuit mai multe locuri de parcare se vor elibera pe perioade mai mici de 1 an.


?


Pentru ca o persoana sa poata participa la licitatie, va rebui sa depuna la Asociatia de proprietari/locatari din care fac parte, urmatoarele documente: Cerere; Documente privind domiciliul (copie B.I. sau actul de proprietate), contract de inchiriere in imobilul apartinand Asociatiei de proprietari/locatari; Copie dupa Certificatul de inmatriculare a autovehiculului/ autovehiculelor detinute in proprietate sau folosinta; Certificat de incadrare intr-o grupa de handicap (daca e cazul); Dovada ca este veteran de razboi sau membru A.F.D.P.R. (daca este cazul); Cuponul de pensii (sot + sotie) pentru acordarea reducerii in cazul pensionarilor; Declaratie pe propria raspundere ca nu detine garaj amplasat pe domeniul public.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.