Liceeni brasovene in vizita la Politie

Liceeni brasovene in vizita la Politie

0 598
30 de elevi de clasa a XI-a de la trei colegii au fost oaspetii Inspectoratului Judetean de Politie. Dupa ce au aflat cum se realizeaza expertizele criminalistice sau cum functioneaza poligraful, cativa s-au aratat dornici sa intre in randurile politistilor. Modulul „Siguranta Cetateanului” face parte din  proiectul „Lideri de Maine” Brasov, initiat de asociatia femeilor de afaceri brasovene.
Vizita la Politie a fost cea de-a cincea sesiune de instruire a elevilor in cadrul proiectului Liderii de Maine. Cei 30 de tineri de la Colegiile Nationale „Dr. Ioan Mesota”, „Andrei Barseanu” si „Grigore Moisil” au aflat cum este organizata politia Brasov si ce misiuni trebuie sa desfasoare politistii. Impresionati de ceea ce au aflat o parte din elevi se gandesc la o viitoare meserie de politist.
Potrivit Marianei Tudose, presedinte AFAFCI Brasov, proiectul este mult mai amplu, contine mai multe module, acesta este penultimul modul care se numeste „Siguranta cetateanului”. Organizatorii spera sa fi fost de interes iar tinerii sa-si formeze o opinie legata de comunitatea brasoveana, de modul de prezentare al institutiilor publice brasovene si sa-i determine sa ramana in acest mediu in viitor.
Si elevii care au participat anul trecut la modulul desfasurat la politie au apreciat programul pregatit de politisti pentru ei.
Proiectul „Liderii de Maine” se desfasoara pe o perioada de sase luni, in fiecare luna fiiind programat unul din modulele tematice: leadership, administratie locala, turism, siguranta cetateanului, educatie si economie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.