Lansare de carte: „Omul dintai”

Lansare de carte: „Omul dintai”

0 574

Vineri, la Galeriile „Kron Art” din Brasov a avut loc lansarea volumului de poezii „Omul dintai”, autor Dan Moruzi, colegul nostru de breasla de la postul de televiziune TVS Brasov. Evenimentul a adunat oameni de cultura brasoveni, critici literari si mai multi invitati, care pe langa poeziile autorului au beneficiat de muzica de camera, sustinuta de cvartetul Filarmonicii „George Enescu” din Brasov.


?


Tineretea si maturitatea


Poeziile lui Dan Moruzi au fost inchinate memoriei parintilor sai, ele fiind scrise in perioada de dupa revolutie, dar si inainte de schimbarea vechiului regim. Autorul a pornit de la ideea biblica „Crede si nu cerceta” si de la modelele literaturii romane, dintre care amintim: Bacovia sau Minulescu, M. R. Paraschivescu, Voiculescu, Arghezi, Toparceanu, Sorescu, Barbu, Labis, Gyr sau Calinescu, Goga, Dumitrescu si inca multi altii.


?


„Omul dintai” – o meditatie


Prefata volumului de poezii „Omul dintai” a fost realizata de Andrei Bodiu, iar postfata apartine autorului. Din cuvantul lui Andrei Bodiu, mentionam: „Adunand o experienta care include tineretea si maturitatea, cartea lui Dan Moruzi este opera unei naturi reflexive prin excelenta, a unui sceptic care cunoaste viata si incearca sa-i descifreze sensurile fundamentale. «Omul dintai» e o meditatie care incearca sa ne scoata din ritmul nebun al vietii de zi cu zi si sa ne indemne sa gandim la iubire, viata, moarte, timp, adica la noi insine”.


Gabriel Stan a facut ilustratiile volumului si este totodata editorul cartii, sub sigla „Kron Art”. Despre volumul lui Dan Moruzi, Gabriel Stan a afirmat: „Haina sacra a a omului dintai este experienta starii de poezie. In prezentul continuu, viata din noi conecteaza pe omul dintai cu cel actual si cel de pe urma”.


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.