Lacas de cult special pentru studentii brasoveni

Lacas de cult special pentru studentii brasoveni

0 220

Spre deosebire de alte zone ale tarii, bisericile din Brasov sunt pline de tineri care se intorc evlaviosi cu fata spre religie.
Fetele bisericesti au inteles nevoia de D-zeu din viata acestora si au hotarat sa-L aduc ama aproape de ei.
Astfel, Inalt Prea Sfintia Sa, Laurentiu Streza, Mitropolitul Aredealului a sfintit primul lacas sfant destinat tinerilor care studiaza la Brasov.
Paraclisul Universitar „Acoperamantul Maicii Domnului“ se afla in cladirea cantinei universitare, la parter.
La eveniment au participat atat studenti si profesori ai Universitatii cat si locuitori din zona. Rolul sfintirii lacasului sfant i-a revenit Mitropolitului Ardealului, Laurentiu Streza, care a fost intampinat de membrii Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, ai filialei Brasov, imbracati in costume nationale.
„Lacasul este binecuvantat de Dumnezeu si oferit studentilor care locuiesc in caminele din Brasov. Locul acesta va fi cel in care studentii vor veni tainic sa se intalneasca cu Hristos, lacasul devenind spatiu liturgic“, a spus Mitropolitul Ardealului.
In lacasul sfant s-a oficiat, duminica, prima Sfanta Liturghie. „Acest lacas reprezinta o deschidere catre Dumnezeu. Vazand o serie de capele studentesti din tara, mi-am dorit foarte mult sa cream si la Brasov o astfel de capela, in care sa se poata ruga studentii“, a spus preotul Ovidiu Moceanu. Tot acesta a mai adaugat faptul ca, pe viitor, isi doreste sa se construiasca o Biserica pe Colina Universitatii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.