La Rasnov ca la nimeni

La Rasnov ca la nimeni

0 196

Iata ca se poate si asa. O sala de spectacole din Rasnov are aparatura de ultima ora, dar nu are scaune. Cum naiba mai vine si asta? Este acea sala un fel de geamie turceasca, unde se sta pe jos, pe covorase, sau se infiinteaza un nou stil de a viziona spectacolele?
Degeaba cauti scaune, daca n-ai scaun la cap. Asta se poate spune despre sala din Rasnov, o sala de spectacole dotata cu aparatura de ultima ora, dar care sta de sase luni nefolosita pentru ca nu este mobilata cu scaune. Ati citit bine. De aceea am si intitulat materialul: Ca la Rasnov la nimeni.
Renovarea salii de spectacole din Rasnov a costat peste 1,2 milioane de lei. Acum are de toate, de la cortina electrica la sistemul de sonorizare, sistemul de climatizare si chiar si videoproiector. Ii lipseste insa in schimb esentialul: scaunele.

Firma care a pierdut licitatia a facut contestatie peste contestatie. Asta chiar daca oferea un pret cu o suta de lei mai mare pe scaun decat firma rivala. Satul de sala goala, primarul a ajuns pana la Bucuresti, la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.
La sfarsitul saptamanii la Rasnov va incepe Festivalul Istoric, iar daca va ploua, autoritatile vor fi nevoite sa puna banci de lemn in loc de scaune, la fel cum se proceda pe la sate cu ocazia colectivizarii din anii ;50, sau cand aparea, tot pe la sate, caravana cinematografica.
Edilii asteapta acum un raspuns concret de la Consiliul National de Solutionare a Contestatilor, care a cerut pana acum de fiecare data reanalizarea ofertelor. Consiliu cu membri, se pare, cam grei la cap daca nu au reusit pana acuma sa solutioneze o problema de nivelul lui unu plus unu.
Sa speram ca acest capitalism salbatic bantuind prin Romania isi va gasi in curand sfarsitul, caci iata rezultatul influentei sale. Si tot asa sa speram ca rasnovenii vor putea sta, cat mai curand, pe scaunele acestui secol si nu pe bancile, e drept, trainice, dar ale secolelor trecute.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.