La o zi după ce a fost arestat, Victor Pițurcă a fost...

La o zi după ce a fost arestat, Victor Pițurcă a fost plasat sub control judiciar

0 296

Cunoscutul om de fotbal Victor Pițurcă și-a petrecut noaptea în arest, după ce de duminică seara a fost chemat la DNA pentru a da explicații în dosarul privind achiziția de măștile de protecție, din perioada pandemiei de coronavirus. În vârstă de 66 de ani, Victor Piţurcă a fost selecţioner al României în trei rânduri: 1998/1999, 2004/2009 şi 2011/2014. El a mai pregătit echipe precum Steaua, Universitatea Craiova sau Al Ittihad. Piţurcă a fost component al echipei Steaua, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Marți, 31 ianuarie, fostul selecționer al echipei naționale a României a ajuns pentru a doua oară la DNA pentru a da explicații. Acesta nu este singurul membru al familiei care trebuie să dea explicații în acest dosar, din moment ce Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a fost chemat la sediu DNA, unde a fost adus și tatăl său, dar și Gabriel Țuțu, directorul general al Romarm din 2019 care a fost agent de poliție, iar apoi a lucrat 10 ani în SRI.

Prin intermediul firmei deținute de Alex Pițurcă, fostul selecționer al echipei naționale a României ar fi plătit transportul unor măști care au ajuns la Institutul „Ana Aslan”, însă acestea au prezentat probleme. Erau de calitate proastă, se rupea elasticul și nu asigurau protecția necesară personalului medical.

Fostul selecționer al naționalei României este acuzat de cumpărare de influență, în timp ce Gabriel Țuțu de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual.

Victor Pițurcă nu este la primul contact cu procurorii DNA, el fiind investigat în ceea ce privește rezilierea contractului dintre fostul selecționer și FRF, dar a fost și condamnat cu suspendare în Dosarul Valiza.

După descinderea la DNA de marți, Victori Piţurcă, a fost pus în libertate și plasat sub control judiciar, la expirarea celor 24 de ore de reţinere.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.