La Marzescu, spaga incepe de la electrician

La Marzescu, spaga incepe de la electrician

0 263

In weekend-ul recent incheiat, o pana de curent a lasat in bezna pentru ore bune Spitalul Marzescu si sediul Ambulantei Brasov. In mod ciudat, a fost nevoie de intreruperea energiei electrice pentru ca Sanatatea brasoveana sa apara in adevarata sa lumina. Paradoxal, numeroasele carente cu care este grevat sistemul sanitar s-au vazut mai bine pe intuneric decat la lumina zilei.


Ambulanta Brasov nu detine un generator, care sa permita personalului sa faca fata unor asemenea situatii neplacute. Numeroasele interventii, adrese si apeluri facute la minister au ramas fara raspuns. Personalul de pe ambulante a fost nevoit sa lucreze la lumina farurilor pentru a rezolva cele cateva cazuri cu care s-au confruntat pe durata penei de curent. De fapt, ca sa fim cinstiti, cu echipamentul acela rosu reflectorizant pe care il poata ambulatierii, in care bateau farurile aprinse, nu s-au putut plange de lipsa luminii. Daca tot nu se sinchiseste de grupul electrogen care i se tot solicita de la Brasov, Ministerul Sanatatii le-ar putea monta pe salvari macar niste faruri cu halogen. Cu foarte mult noroc pentru pacient, ar putea chiar risca si o interventie chirurgicala mai serioasa. Desi mai ieftin si mai sigur pentru toata lumea ar fi ca cetatenii sa-si programeze situatiile de urgenta exclusiv in timpul zilei.


O situatie si mai hilara s-a produs la Spitalul Marzescu, in timpul aceleiasi intreruperi de curent. E drept ca o umbra invaluie stabilimentul cu pricina de cand Consiliul Judetean si cel Local si-l disputa aprig. Dar pana de sambata noaptea l-a lasat in bezna totala. Desi spitalul poseda generator!!!!


Numai ca acesta este amplasat intr-o incapere incuiata, iar cheia s-a intamplat sa fie la un electrician care nu era de serviciu. Asa ca personalul si pacientii au orbecait pe culoarele si saloanele spitalului, cu dotarea lui de urgenta cu tot.


Ca si cand sistemul n-ar fi fost suficient de corupt si asa, aflam cu durere ca la Marzescu spaga incepe de la electrician.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.