La COTROCENI luni CONSULTARI si marti CSAT

La COTROCENI luni CONSULTARI si marti CSAT

0 456

Președintele Klaus Iohannis va avea luni consultări cu liderii formațiunilor și partidelor parlamentare cu privire la Strategia Națională de Apărare. Consultările vor avea loc la ora 18,00 la Palatul Cotroceni.
Șeful statului a declarat săptămâna trecută că la aceste discuții se va aborda și subiectul Victor Ponta, în cazul căruia DNA a cerut Camerei Deputaților începerea urmăririi penale. În acest context, președintele Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta.
Pe 9 februarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat în plenul legislativului că în decursul acestei sesiuni parlamentare va prezenta Parlamentului Strategia Națională de Apărare.
„Respectul față de instituția Parlamentului se exprimă și în îndeplinirea obligațiilor care îmi revin în calitate de președinte. În decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia națională de apărare în conformitate cu Legea fundamentală”, declara Klaus Iohannis, la Parlament.
Pe 17 februarie, șeful statului a inițiat procesul de consultări interinstituționale pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare, de care se ocupau fostul consilier prezidențial George Scutaru și consilierul de stat Sebastian Huluban. Ulterior, atribuțiile au fost preluate de consilierul prezidențial Ion Oprișor.
Pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare au fost consultate comisiile de apărare ale Parlamentului, reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic, ai instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.
Strategia Națională de Apărare trebuie înaintată Parlamentului în termen de șase luni de la învestirea în funcție a președintelui, care a avut loc pe 21 decembrie 2014.

Intr-o declaratie de ultima ora copresedinta liberala Alina Gorghiu conditioneaza prezenta la Cotroceni de plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria.

CSAT se va reuni marți
Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se va reuni marți la Palatul Cotroceni, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice.

Pe 18 mai, președintele Klaus Iohannis a declarat că ordinea de zi a viitoarei ședințe a CSAT a fost definitivată în urma unei discuții cu premierul Victor Ponta, precizând că aceasta conține o analiză a situației defrișărilor ilegale.
„Între timp, lucrurile au evoluat și sunt hotărât să se discute în CSAT. Am avut săptămâna trecută o discuție cu primul-ministru pentru ordinea de zi a CSAT, procedură legală. Am definitivat ordinea de zi a viitorului CSAT și ea conține o analiză a situației în domeniu. Așteptăm materialele de la toate instituțiile abilitate pentru a avea o imagine asupra defrișărilor ilegale”, a spus șeful statului la acea dată la Palatul Cotroceni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.