La cersit de contracte?

La cersit de contracte?

0 225

Iata o pozitie care pare sa vina din partea unui om care stie ce spune, datorita experientei politice si administrative. „Numeroase societati comerciale brasovene traiesc doar din bani publici. Opt dintre cele zece firme din topul Camerei de Comert si Industrie Brasov prospera datorita contractelor cu diferite administratii publice si cu Consiliul Judetean. Patronii si-au facut un obicei de a sta cu cersitul la usa primarilor si a presedintelui Consiliului Judetean”.
Aceasta este declaratia subprefectului Emil Nita (actual independent politic; fost presedinte al Organizatiei municipale PD si PSD; un mandat de consilier municipal si doua de consilier judetean) de miercuri, din cadrul unei conferinte de presa, in care a citat societatea Termoconfort, despre care a spus ca are numeroase contracte cu administratia judeteana.

Fata de aceasta chestiune, presedintele CJ, Aristotel Cancescu, a declarat ca din bugetul judetean au plecat foarte putini bani catre firme private pentru ca si bugetul este foarte mic, adaugand: „Acesta este si cazul Termoconfort, firma care castiga mai mult de la primariile unde a castigat licitatii”.

Cancescu a precizat insa ca afirmatiile subprefectului privind „practicile” unor firme, precum si faptul ca societatile „de top” castiga doar de pe urma banilor publici sunt perfect adevarate:
„Un exemplu sunt firmele care au contracte cu Primaria Brasov pentru publicitate stradala si pentru salubrizare. In cazul salubrizarii, acum au fost marite nejustificat si tarifele.”.

Primarul George Scripcaru a tinut si el sa-i dea replica presedintelui CJ, spunand ca nu-l intereseaza opiniile acestuia si recomandandu-i „sa nu vorbeasca de funie in casa spanzuratului si sa-si vada barna din ochi.”.
Aceasta declaratie a fost facuta din cabina unei bascule de mare tonaj pe portierele careia scria Vectra, bascula care transportase niste materiale de constructie spre o vila din Stupini, materiale neplatite de beneficiar antreprenorului si de acesta furnizorului.
Dar stim ca firma Vectra nu se ocupa de politica, ci de asfaltari si alte asemenea sensuri giratorii ale banilor in circuitul lor.
Sa vedem cine pe cine va mai musca dupa alegeri, spre paguba brasovenilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.