La Brașov s-au desfășurat manifestări dedicate aniversării Marii Uniri și Zilei Naționale

La Brașov s-au desfășurat manifestări dedicate aniversării Marii Uniri și Zilei Naționale

0 105

Primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu au participat astăzi la evenimentul organizat în Piața Unirii de Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi. Alături de cetele de juni, oficiali și partidele politice, ei au depus o coroană de flori la statuia Soldatului Necunoscut. „Este o zi importantă, 105 ani de la Marea Unire, și sunt onorat să pot să transmit un mesaj de la Brașov tuturor românilor, «La mulți ani!» de aici, din inima țării, Brașovul fiind încărcat de simboluri ale României și ale românismului. Aici s-a scris imnul național, aici avem păstrată prima scrisoare în limba română, aici avem Prima Școală Românească, aici trăim încă spiritul pașoptist și spiritul pașoptist și-a găsit înflorirea în Brașov. Toate aceste lucruri fac din Brașov să fie inima României nu doar geografic, ci și din punct de vedere istoric și un oraș în care putem transmite un exemplu și un simbol al felului în care noi știm să ne înțelegem, să trăim în pace și în armonie. Brașovul este un oraș multicultural și suntem cu toții mândri să transmitem astăzi «La mulți ani!» tuturor românilor din orașul nostru drag, Brașov“, a transmis primarul Allen Coliban.

Pe de altă parte, primarul, împreună cu cei doi viceprimari, Flavia Boghiu și Sebastian Rusu, au participat astăzi la parada militară prilejuită de Ziua Națională a României.

Aproximativ 350 de militari și 60 de mijloace tehnice aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și grupului de luptă din cadrul Forțelor Terestre Avansate din Cincu. În ciuda condițiilor atmosferice dificile, au executate 2 salturi cu parașuta, iar aeronave aparținând Aeroclubului teritorial „Iosif Șilimon” Brașov au survolat zona de desfășurare a ceremoniei.

Diseară, aproximativ 200 de militari din cadrul structurilor Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne vor efectua retragerea cu torțe, începând cu ora 18.00,  pe itinerariul Piața Sfatului – Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, iar între timp, în Piața Sfatului se desfășoară o serie de evenimente culturale.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.