La Brasov, gripa ii afecteaza mai ales pe tineri

La Brasov, gripa ii afecteaza mai ales pe tineri

0 568
Saptamana trecuta, in judetul Brasov s-au inregistrat 68 de cazuri de gripa iar cele mai afectate au fost persoanele cu varsta cuprinsa intre 15-49 de ani. Schimbarile bruste de temperatura nu ii mai sperie pe brasoveni iar daca raceala nu ii ocoleste, apeleaza la leacuri babesti. Medicamente, iau doar in cazuri de forta majora.
Vremea schimbatoare cu alternante de temperaturi ridicate si frig, si-a facut simtita prezenta printre brasoveni. Numarul de afectiuni respiratorii a crescut si, contrar asteptarilor, categoria cea mai afectata este a tinerilor, intre 15-49 de ani.au fost chiar si 36 de bolnavi de gripa, iar sapte dintre ei au necesitat si internare. Din totalul de 1.908 infectii acute de cai respiratorii superioare, cele mai multe persoane sunt tot din intervalul 15-49 de ani- cu un numar de 509 cazuri inregistrate, si 16 spitalizari. 481 de persoane din judetul Brasov au prezentat simptome de pneumonie iar 106 au fost internate.
In ciuda schimbarilor frecvente de temperatura, brasovenii nu-si fac griji cand vine vorba de raceala. Unii au si leacul pregatit, tuica fiarta si ceaiuri. Medicamentele sunt doar pentru cazuri de forta majora.
Meteorologii anunta vreme in incalzire in acest week-end, pentru ca soarele isi va face aparitia, chiar daca inca e cu dinti. Temperaturile abia vor trece de 10 grade asa ca aveti totusi grija cum va imbracati, si nu uitati de fructe, pentru imunizare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.