KLAUS JOHANNIS, RECLAMAT LA CURTEA de CONTURI de catre UN EUROPARLAMENTAR!!

KLAUS JOHANNIS, RECLAMAT LA CURTEA de CONTURI de catre UN EUROPARLAMENTAR!!

0 422

Europarlamentarul Sebastian Bodu a anunţat, într-un mesaj postat pe Facebook, că a sesizat Curtea de Conturi a României nemulţumit de intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a realiza un sistem de irigații pentru spațiile verzi din parcul Complexului Cotroceni şi de a moderniza un corp de clădire din Complexul Cotroceni, construit după anul 1980 şi utilizat între 1991 şi 2013 de SPP ca spațiu pentru vestiare și cazare personal.
Am sesizat Curtea de Conturi a României pentru a verifica achiziţionarea, de către Administratia Prezidenţială, a unui sistem de irigaţie de peste jumătate de milion de euro (…) pentru a verifica legalitatea şi oportunitatea acestei achiziţii din bani publici”, a scris Bodu.Potrivit europarlamentarului, fost membru PDL şi PNŢCD, lucrarea este o „simplă instalare a unui sistem de irigaţie a vegetaţiei”, costul pe piaţă fiind de 3-5 euro pe metru pătrat, astfel încât valoarea totală nu ar fi trebuit să depăşească 200.000 de euro, cu tot cu montaj.
„În conditiile în care există deja un sistem de irigaţie, este evident că unul nou nu înseamnă să porneşti de la zero: se pot păstra jgheaburi, canale de evacuare sau furtunuri. De altfel, din răspunsul Administratiei Prezidenţiale reiese că nevoia unui alt sistem de irigaţie a pornit de la faptul că cel existent consumă prea multă apă şi curent, astfel că ar trebui să se refere la partea automatizată a sistemului”, scrie Sebastian Bodu.bodu ANAF
Europarlamentarul aminteşte ironic de pasiunea preşedintelui pentru grădinărit şi apreciază că aceste cheltuieli pentru un sistem de irigaţii este „opulent şi sfidător, suma de 500.000 de euro fiind prea mare.„Sunt convins că dl. Klaus Iohannis, împreună cu soţia sa, d-na Carmen, s-au gândit de multe ori în viaţa lor anterioară cum ar fi să aibă o grădină de 2 hectare şi cum ar fi ca o astfel de grădină să fie irigată cu un sistem de peste jumătate de milion de euro. Dar asta nu înseamnă că un astfel de gând trebuie să se şi transforme în realitate, în această viaţă şi pe bani publici”, spunea eurodeputatul, fost şef ANAF.Administraţia Prezidenţială intenţionează să implementeze un sistem de irigații și să renoveze o clădire din instituția prezidențială. Licitaţia privind construirea acestui sistem automat de irigaţie este în valoare de 2,39 milioane de lei fără TVA (aproximativ 533.000 de euro).
După ce în spaţiul public au avut loc mai multe comentarii privind aceste cheltuieli, Administraţia Prezindeţială a spus că realizarea unui sistem modern de irigații pentru spațiile verzi din parcul Complexului Cotroceni va reduce costurile şi că la Palatul Cotroceni nu vor exista săli de recreere sau de sport, încăperile care vor fi modernizate urmând să fie birouri și depozite.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.