Kelemen Hunor – noi vrem să rămânem la guvernare, indiferent de premier!

Kelemen Hunor – noi vrem să rămânem la guvernare, indiferent de premier!

0 284

Preşedintele în exerciţiu al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la deschiderea Conferinţei Aleşilor Locali ai UDMR (a precedat Congresul), că Uniunea îşi doreşte să rămână la guvernare, pentru că e o „muncă” pe care şi-a asumat-o pentru patru ani, dar că rămâne de văzut „ce se va întâmpla după ce vom avea noul premier”, în timp ce UDMR va ţine „cu dinţii de poziţiile” pe care le deţine.
În deschiderea Conferinţei, Kelemen Hunor a spus că de la sfârşitul anului 2020 Uniunea şi-a asumat rolul guvernamental şi „a formulat că guvernarea are rost” în cazul în care se va putea guverna „pentru comunitate”.
„În 2020, am început guvernarea într-o situaţie încărcată de probleme, am fost mai mult sau mai puţin pregătiţi, în miezul pandemiei am preluat guvernarea, într-o perioadă în care stingerea incendiului părea să fie singura lucrare cu care ne putem ocupa în guvern. Doar ca să stingem incendiul în guvern nu ne asumam rol de guvernare, motiv pentru care pe lângă această stingere de incendii am avut în vizor şi dezvoltarea, construcţia, construcţia am vizat-o pe domenii, unde rezultatele erau spectaculoase. Şi, bineînţeles, am reuşit să dobândim câteva poziţii pe care am reuşit să le menţinem şi am dovedit, pe de o parte comunităţii noastre, pe de altă parte ţării şi românilor inclusiv, că politicienii şi miniştrii UDMR sunt în stare să îşi vadă de treabă şi să lanseze programe care sunt benefice pentru fiecare cetăţean. Continuăm această muncă, munca care continuă şi în ziua de astăzi, dorim să continuăm această muncă, toată lumea trebuie să ştie, doar că în politică întotdeauna apar momente neaşteptate chiar şi dacă eşti pregătit. S-ar putea ca situaţia respectivă să nu fie întocmai cum ţi-ai imaginat-o tu”, a afirmat liderul UDMR.
El a vorbit despre schimbarea premierului, spunând că deşi nu este parte din înţelegere, UDMR vrea să rămână la guvernare.
„Undeva la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie se va numi un nou premier, pe noi nu ne atinge acest lucru pentru că noi nu avem candidat la această funcţie şi decizia de a schimba premierul s-a născut în momentul în care partidele (PSD şi PNL n.red.) au propus acest lucru, noi nu am putut avea candidat, motiv pentru care nu facem parte din acest acord, ceea ce înseamnă că nu ne băgăm. E ca şi o bătaie bună la cârciumă, dacă stai acolo şi nu ai nicio treabă, atunci cel mai bine este să nu fii în situaţie, nu vrem să ne complicăm, dar nu pot să vă promit că totuşi reuşim să rămânem pe dinafară. Noi vrem să rămânem la guvernare, munca ne-am asumat-o pe timp de patru ani, timp de patru ani avem intenţia, până la sfârşitul ciclului, să facem ceea ce trebuie să facem, cu bună-ştiinţă, cu mare atenţie şi cu putere de muncă, dar vom vedea ce se va întâmpla după ce vom avea noul premier, noi ţinem cu dinţii de poziţiile pe care le avem”, a mai spus liderul UDMR.
Vă reamintim ca reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România s-au reunit în congres, vineri şi sâmbătă, la Timişoara. Kelemen Hunor, unic candidat, a fost votat pentru un nou mandat pe patru ani de preşedinte al UDMR. (V.T.)


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.