Şapte jucătoare ale Coronei Braşov se antrenează în această perioadă la Cheile Grădiştei, cu lotul naţional de junioare al României, sub conducerea Marianei Tîrcă. Obiectivele echipei sunt participarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Georgia (25 iulie – 01 august) şi Campionatul European de Junioare din Macedonia. (13 august – 23 august).

Jucătoarele pe care Braşovul le dă naţionalei de junioare sunt Daciana Hosu (portar), Sorina Tîrcă, Ana Maria Lopătaru, Cristina Creţu, Ana Maria Berbece, Daria Bucur şi Claudia Lăcătuş. Aceste jucătoare fac parte şi din lotul lărgit al prim divizionarei Corona Braşov şi se vor antrena şi chiar vor juca prin rotaţie în meciurile oficiale.

Antrenoarea echipei naţionale de junioare,  Mariana Tîrcă ne-a declarat :

Avem şapte fete de la Corona în componenţa lotului naţional de junioare, iar acest lucru se şi vede în pregătire. Ele au o altă atitudine şi o altă implicare. Cu excepţia Sorinei care vine după o perioadă mai ghinionistă din cariera ei, după o accidentare, iar acum se află într-o perioadă de reîncărcare a bateriilor, toate celelalte jucătoare de la Braşov sunt sută la sută implicate în efort. Sperăm să fie într-o dispoziţie bună la aceste două competiţii care urmează pînă la sfârşitul lunii august, pentru că avem nevoie de fiecare dintre ele. În general, relaţiile de joc sunt foarte greu de închegat  în condiţiile în care ne dorim să şi acumulăm, să şi punem la punct tehnica individuală şi tactica colectivă de atac şi apărare. Dar faptul că avem mai multe jucătoare de la Braşov este un plus pentru întreaga echipă naţională. Am decis împreună cu stafful tehnic şi cu fetele să luăm câte puţin din fioecare dar să fie totul bine pus la punct“.
Declaraţii ale jucătoarelor de la Corona

Cristina Creţu : „Este o acumulare foarte bună în această perioadă, sperăm să ne pregătim foarte bine pentu o evoluţie cât mai bună la Olimpiada Tineretulu European. Sperăm să avem o evoluţie cât mai bună la ambele competiţii care vor urma în această vară, chiar dacă sunt foarte apropiate. Ne dorim un joc cât mai bun, care să ne urce pe podium. Abia am aşteptat să ajungf aici, la echipa mare, să fac pasul. Îmi doresc să am un an cât mai bun şi să nu dezamăgesc“.

Sorina Tîrcă : „Nu este o perioadă uşoară pentru că acum ne pregătim pentru cei mai importanţi adversari. Urmează două competiţii grele însă ne-am propus cel puţin o medalie, şi cred că la FOTE avem şanse mai mari. La Europene avem o grupă mult mai grea şi suntem conştiente că trebuie să lucrăm mult pentru a reuşi o performanţă într-o astfel de competiţie„.

 

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.