Judetul Brasov, locul I la numarul de hoteluri

Judetul Brasov, locul I la numarul de hoteluri

0 808
Cele mai multe hoteluri si pensiuni din Romania se afla in judetul Brasov, care numara 787 de structuri de cazare, cele mai multe de 3 stele. In topul intocmit de Institutul National de Statistica urmeaza Constanta, Harghita, Suceava si Prahova. In ultimele sapte luni, peste 53 de mii de turisti straini au ales ca destinatie turistica Brasovul, in defavoarea capitalei Bucuresti sau a Constantei.
O analiza a Institutului National de Statistica claseaza judetul Brasov pe locul intai in ceea ce priveste numarul unitatilor de cazare. Din cele 787 de structuri existente la Brasov, cele mai multe sunt pensiuni si hoteluri. In clasament urmeaza Constanta cu 746 de structuri de primire a turistilor, Harghita cu 321, Suceava cu 296 si Prahova cu 286. Ca numar de locuri de cazare judetul Brasov a fost intrecut de Constanta, care are o capacitate de primire a turistilor de trei ori mai mare. In clasament, urmeaza municipiul Bucuresti, judetul Prahova, Valcea si Bihor.
La capitolul hoteluri, Brasovul este tot pe primul loc, cu 110 de astfel de unitati; din acestea trei sunt de cinci stele, alte cateva de patru stele iar cele mai multe de trei stele, spune Ion Popescu, director executiv Directia Judeteana de Statistica Brasov
Judetul Brasov este cel care a atras si cei mai multi turisti straini in ultimele sapte luni: peste 53 de mii. Germanii, israelienii si americanii sunt cei care au ales ca destinatie turistica orasul de la Poalele Tampei. Pe plan national, numarul locurilor de cazare in structurile de primire a turistilor a crescut in acest an cu  aproape 2600, cele mai multe regasindu-se in cadrul hotelurilor. Numarul total de locuri de cazare turistica existente la sfarsitul lunii iulie era 311.300.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.