Joi, parlamentarii voteaza propunerea de suspendare a lui Basescu

Joi, parlamentarii voteaza propunerea de suspendare a lui Basescu

0 218

Parlamentul urmeaza sa se reuneasca, joi dimineata, in sedinta comuna, pentru a da votul in privinta propunerii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, initiata de 182 de deputati si senatori.


Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului au primit, marti, de la Curtea Constitutionala, motivatia avizului negativ dat cu privire la propunerea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.


Curtea Constitutionala a constatat, pe 5 aprilie, cu majoritate de voturi, ca propunerea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu se refera la acte si fapte de incalcare a Constitutiei, savarsite in exercitiul mandatului, dar care, prin continutul si consecintele lor, nu pot fi calificate drept incalcari grave, de natura sa determine suspendarea sefului statului.


Curtea considera ca prerogativele constitutionale si legitimitatea democratica pe care i-o confera alegerea de catre electoratul intregii tari ii impun presedintelui sa aiba un rol activ, prezenta lui in viata politica neputand fi rezumata la un exercitiu simbolic si protocolar.


Potrivit presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, Traian Basescu va fi obligatoriu invitat sa participe la sedinta Parlamentului.


Hotararea de suspendare se adopta cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Votul este secret, cu bile.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.