Inventia unui idiot, LA BUDAPESTA: ,,ROMANIA, STATUL ISLAMIC AL U.E

Inventia unui idiot, LA BUDAPESTA: ,,ROMANIA, STATUL ISLAMIC AL U.E

0 760
Arpad Gyorgy-Mozes, unul dintre liderii maghiari care sustine o pseudo autonomie inventata in ultimul deceniu pentru un asa-zis Tinut Secuiesc, a profitat de inca o ocazie pentru a inflama spiritele si asa infierbantate ale catorva sute de unguri.
Individul este  prieten personal cu primarul Antal Arpad din Sf.Gheorghe,participa la actiuni si mitinguri anti-romanesti unde revizionismul de sorginte horthysta si revizionista, intretine o  atmosfera de ura antiromaneasca, inexplicabila nici la fascistoizii cei mai inversunati!
Ultima „mizerie” politica promovata de acest individ dubios s-a petrecut  marti, in Piata Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare a executiei unor martiri secui la 10 martie 1854, au adoptat o petitie prin care ii cer lui Victor Ponta sa demareze negocieri cu privire la statutul Tinutului Secuiesc. Participantii la mitingul din capitala vecine au protestat, totodata, fata de interdictia impusa de primarul din Targu Mures de a organiza un eveniment similar in orasul romanesc, relateaza agentia de presa maghiara MTI.
Arpad Gyorgy-Mozes, liderul uneia din zecile  „Societati” pentru Tinutul Secuiesc,(inventate de FIDESZ drept „miscare” a societatii civile) a declarat la demonstratia cu pricina ca secuilor din Romania li s-a interzis,hodoronc-tronc, dreptul la libera exprimare si, vezi Doamne,  a denuntat o presupusa incercare din partea autoritatilor romane de a distruge… mostenirea arhitectonica a secuilor (!?) care este ultima gogomanie antiromaneasca,lansata  in spatiul public.
Liderul maghiar a mai declarat, absolut stupefiant, ca Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene. Concret, ipochimenul a spus, in delirul participantilor: „Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene in secolul XXI”
Arpad Gyorgy-Mozes a apreciat, dupa mintea lui ca autoritatile romane „decapiteaza” saptamanal drepturile la libera intrunire, de exprimare si la „identitate nationala” a maghiarilor din Romania.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.