Într-un sondaj intern PNL recunoaște creșterea AUR la un procent peste liberali!

Într-un sondaj intern PNL recunoaște creșterea AUR la un procent peste liberali!

0 78

Un sondaj de uz intern al liberalilor arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 29% dintre alegători vor vota cu PSD, 21% cu AUR și 20% cu PNL.

Sondaj comandat de liberali:
*** PSD- 29%,
*** AUR- 21%,
*** PNL- 20%
.

Cea mai importantă concluzie a sondajului este faptul că AUR a devenit al doilea partid, reușind să-i întreacă pe liberali. 
Ierarhia partidelor este completată de USR- 12%, UDMR- 4%, PMP- 3%, Pro România- 3%, REPER- 2%, SOS (Șoșoacă)- 2%, Forța Dreptei- 1%, APP- 1%, Altul – 3%,
În ceea ce privește încrederea în partide,
* PSD este pe primul loc, cu 31%,
* AUR- 25%,
* PNL- 22%,
* USR- 14%,
* REPER- 11% (fondat de Cioloș după plecarea din USR).
Rezultatul de mai sus ne sugerează că de fapt locul 2, după PSD, este ocupat de AUR la Egalitate cu fostul USR. Aceasta pentru că, însumând procentele de la USR actual (14%) cu REPER – Reînnoim Proiectul European al României (11%) rezultatul este 25%.

Sondajul a fost efectuat de firma consultantului politic Dan Sultănescu, la comanda PNL, și a intrat în posesia Newsweek România.
Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 19 februarie – 3 martie 2023, prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de computer), pe ub eșantion de 1.100 de persoane și o marjă de eroare de +/- 3%. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.