Informatii medicale diseminate prin biblioteci

Informatii medicale diseminate prin biblioteci

0 629

Ce este si cum se transmite tuberculoza, ce inseamna siguranta alimentatiei si cele mai noi informatii despre vaccinari. Au fost temele abordate la seminarul desfasurat de Biblioteca Judeteana „George Baritiu” in colaborare cu Directia de Sanatate Publica Brasov.

Ce este si cum se transmite tuberculoza, ce inseamna siguranta alimentatiei si cele mai noi informatii despre vaccinari. Au fost temele abordate la seminarul desfasurat de Biblioteca Judeteana „George Baritiu” in colaborare cu Directia de Sanatate Publica Brasov. Si cititorii inscrisi pe listele bibliotecilor din judet vor avea acces la informatiile prezentate.

Biblioteca Judeteana George Baritiu din Brasov a participat, intr-un proiect Biblionet, la programul pilot „Implica administratia publica in crearea unui serviciu nou de biblioteca”, derulat in 5 judete din tara. La Brasov, intalnirile au avut loc la Sanpetru iar una din dorinte cetatenilor chestionati a fost accea de a avea acces mai usor la informatii medicale avizate. Asa a luat nastere colaborarea intre Biblioteca Judeteana si Directia de Sanatate Publica.

„Am continuat acest parteneriat pentru ca este un parteneriat de calitate intre doua institutii de stat care vin cu informatie sigura, informatie profesionista, de incredere. Cred ca e o buna comunicare de care sa beneficieze in primul rand oamenii”, considera bibliotecarul Ruxandra Nazare, reprezentantul Bibliotecii „George Baritiu” in acest proiect.

La seminar au fost prezentate trei teme de interes general: tuberculoza, siguranta alimentatiei si vaccinarea. Specialisii atrag atentia ca multe din informatiile care se gasesc pe Internet nu sunt sigure, opinie impartasita si de dr. Georgeta Ileana Negoita, de la Compartimentul de evaluare si promovarea sanatatii DSP Brasov.

La seminarul derulat la Mansarda Casei Baiulescu au luat parte reprezentanti ai administratiei publice, personal medical, bibliotecari si membri ai unor organizatii nonguvernamentale. La finalul prezentarilor au fost impartite flayere si afise pe temele medicale prezentate, care vor ajunge si la sediile bibiotecilor din judet.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.