In ajunul votului asupra suspendarii, Basescu mai primeste o lovitura de la...

In ajunul votului asupra suspendarii, Basescu mai primeste o lovitura de la PSD

0 165

Acuzatii serioase care ar putea cantari greu in sedinta de joi a Parlamentului, cand se va vota propunerea de suspendare a presedintelui. Presedintele PSD Mircea Geoana l-a acuzat pe Traian Basescu ca a cerut Serviciului Roman de Informatii sa obtina date compromitatoare despre judecatorii din Curtea Constitutionala. Liderul social-democrat a prezentat drept dovada a spuselor sale un bilet atribuit lui Florian Coldea, director adjunct al SRI. „Dovada imixtiunii nepermise si a presiunii politice a lui Traian Basescu sunt biletele olografe pe care Coldrea le-a facut, dispunand serviciilor secrete furnizarea dosarelor compromitatoare ale unor judecatori ai Curtii Constitutionale. Folosirea serviciilor secrete arata presiunile inimaginabile asupra deciziilor Curtii”, a sustinut Mircea Geoana. Pe baza acestor acuzatii, liderul PSD, Mircea Geona, a cerut demisia de onoare a sefului statului, a conducerii SRI, precum si punerea sub acuzare a primului adjunct al serviciului, Florian Coldea.


Partidul Social Democrat a cerut, de asemenea, reanalizarea propunerii de suspendare a presedintelui Basescu, pentru ca decizia Curtii Constitutionale a fost viciata de presiunile exercitate asupra judecatorilor Curtii.


?


Nu au existat solicitari din partea presedintelui Romaniei privind informatii de genul celor invocate de liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat directorul SRI, George Maior.


De asemenea, si Curtea Constitutionale precizeaza ca asupra nici unuia dintre membrii sai nu s-au exercitat presiuni de catre autoritatile publice, partide politice, organizatii ale societatii civile ori reprezentanti ai acestora.


In schimb, Radu Stroe, presedintele Comisiei parlamentre de control al SRI a afirmat ca biletelele prezentate de presedintele PSD sunt reale si au fost scrise de prim-adjunctul Serviciului, Florian Coldea, adaugand ca la nivelul Comisiei s-a decis declansarea unei anchete pentru analizarea acestui caz.


?


La randul sau, Traian Basescu a dezmintit categoric afirmatiile facute de liderul PSD, considerandu-le o incercare de a decredibiliza avizul negativ privind suspendarea dat de Curtea Constitutionala.


?


Joi, ramane de vazut cat de convingatori au fost Mircea Geoana sau Traian Basescu printre parlamentari.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.