Iliescu, pro guvern minoritar

Iliescu, pro guvern minoritar

0 278

Fostul presedinte al Romaniei, Ion IIiescu, se detaseaza de parerea colegilor sai de partid in ceea ce priveste actuala criza politica creata prin iesirea conservatorilor de la guvernare. Prin purtatorul lor de cuvant, Cristian Diaconescu, pesedistii au anuntat ca exclud ideea de a sustine un guvern minoritar.


In schimb, Iliescu e de parere ca se pot gasi diverse formule de guvern minoritar, cu diferite remanieri, o eventuala declansare a alegerilor anticipate putand avea loc in toamna anului 2007. Senatorul social-democrat a apreciat ca o cadere a Guvernului Tariceanu prin votul Parlamentului este dificil de realizat, intrucat presupune trei voturi negative ale Legislativului.


„S-ar putea sa se gaseasca alte solutii de guvern minoritar, cu remanieri diferite, care sa duca la pregatirea alegerilor anticipate”, a spus el. Iliescu a afirmat ca, in actualele conditii politice, Guvernul Tariceanu este obligat sa negocieze o eventuala sustinere cu formatiunile politice, pentru gasirea unor formule.


Pe de alta parte, senatorul PSD a apreciat ca eventualele alegeri anticipate ar fi mai bine sa aiba loc „spre toamna”, intrucat daca ar fi stabilite pentru inceputul anului s-ar putea suprapune cu alegerile pentru Parlamentul European (care vor avea loc, cel mai probabil, in 13 mai 2007).


?


Ion Iliescu a declarat ca, personal, in acest moment, ar opta pentru o colaborare cu un guvern minoritar.

Mai mult, acesta a facut un apel la Guvernul Tariceanu sugerandu-i sa negocieze cu celelalte formatiuni politice posibila sustinere in parlament a unui guvern minoritar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.