Guvernul Tariceanu –„restu lumii” 1-0

Guvernul Tariceanu –„restu lumii” 1-0

0 234

Mult discutata motiune de cenzura si-a gasit finalitatea ieri. Desi era data ca sigura debarcarea cabinetului Tariceanu, votul de ieri a confirmat un lucru care era din ce in ce mai sigur: clasa politica se ghideaza dupa dictonul „ciolanul e la NOI!”. Desi erau facute aliante peste aliante confirmate la alte sute de cine sau dejunuri de taina, in timpul votului secret, fiecare a votat pentru ceea ce credea ca este mai bine pentru propria persoana, nicidecum pentru interesul sau conform directivelor de partid sau, mai ales, pentru poporul roman. Votul a durat o ora si a inceput in urma unor discutii in plen, care s-au desfasurat pe parcursul a patru ore.


??????????? Din cei?433 de parlamentari prezenti, 374 si-au exprimat votul, insa doua dintre voturi au fost anulate. Alti 59 de parlamentari s-au abtinut de la vot. Au fost intrunite doar 220 de voturi „pentru” din cele 232 necesare pentru aprobarea acesteia. Numai 12 din voturile exprimate au lipsit pentru ca motiunea inaintata de PSD sa fie adoptata. Si cum este normal la noi, dupa vot, „aliatii contra Tariceanu” au inceput sa arate cu degetul unii spre altii, acuzandu-se ca au tradat alianta formata ad-hoc. Printre cei mai aspri au fost Mircea Geoana, presedintele PSD care a declarat: „Lasitatea unor parlamentari a permis guvernului Tariceanu sa traiasca”. Geoana a?avertizat ca?PSD va face o evaluare amanuntita a votului, iar parlamentarii social-democrati care au votat impotriva motiunii vor raspunde disciplinar, luandu-se imediat si „cu foarte multa asprime” deciziile statutare fata de acestia.
??????????? La randul sau, presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca parlamentarii democrati au votat, cu doua exceptii, in favoarea motiunii. Potrivit calculelor facute de Boc, in interiorul PSD au existat 29 de parlamentari care au votat impotriva. Constienti ca „circul” nu s-a terminat si ca aceasta respingere a motiunii este un inceput pentru alte noi scandaluri politice, politicienii nu au scapat posibilitatea de a face declaratii la cald in care si-au exprimat parerea vis-a-vis de aceasta problema.:


„Regret acest vot – o ocazie ratata de Romania de a avea un nou guvern si un nou inceput. Este o rusine sa sustinem un guvern cu astfel de performante.” Mircea Geoana


„Am intentia sa demarez de maine consultari cu toate partidele parlamentare, tinand cont de ponderea fiecaruia, atat pentru dezbaterea si promovarea bugetului cat si pentru propunerea care vizeaza devansarea aplicarii majorarii pensiilor, incepand din acest an. Romanii sunt acum cetateni de prima mana in Europa”. Calin Popescu Tariceanu


„Cat timp Parlamentul functioneaza, Romania mai are o sansa.” Corneliu Vadim-Tudor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.