Guvernul promite că vor fi virate pensiile pentru luna mai până la…...

Guvernul promite că vor fi virate pensiile pentru luna mai până la… Paşte!

0 64

După cum se stie Paştele Ortodox 2024 „cade” în data de 5 mai. Deci în doar câteva zile ar trebui virate toate pensiile către benificiari, un efort birocratic fabulos. Spunem asta pentru că băncile au un program special, iar între 1 și 7 mai, bugetarii și, implicit, poștașii vor avea liber de la Guvern.
Premierul promite că pensiile vor fi livrate la timp, dar nu a anunțat și data. Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.
O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile Pascale”, a spus premierul în şedinţa de Guvern de marți.
Practic toți cei 4,8 milioane de pensionari ar trebui să primească pensiile înainte de sărbătorile pascale. Pentru aceasta este nevoie de noi acte normative. Elaborarea unei hotărâri de Guvern, la s-a lucrat deja, act normativ care pare să fie aprobat în ședința de joi. Pe lângă aceasta mai este vorba și despre un Memorandum privind majorarea limitelor creditelor bugetare aferente pensiilor pentru luna mai.
Cele „două acte normative vor fi adoptate în ședința de Guvern de joi, astfel încât să avem timpul necesar să reușim să facem acele operațiuni de virare a pensiilor în trezorerii și din trezorerii în contul Companiei Naționale Poșta Română și în conturile băncilor”, a declarat și președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu.
Conform promisiunii banii vor ajunge la beneficiari pănă sâmbătă 4 mai.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.