Guvernare europeana – cu atributii speciale?

Guvernare europeana – cu atributii speciale?

0 491

Presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a pledat marti pentru o „guvernare europeana”, in contextul evenimentelor din Zona euro.
„Problemele europene centrale, importante nu mai pot fi solutionate de catre sefi de guvern”, a declarat Martin Schulz, potrivit saptamanalului german Stern, la o zi de la acordul semnat la Bruxelles intre Grecia si creditorii internationali, relateaza Agerpres citand AFP.
„Pentru aceasta, avem nevoie de institutii comunitare (…) Avem nevoie de o guvernare europeana”, in special pentru problemele referitoare la comert international, clima, imigratie, evaziune fiscala sau politica monetara, a adaugat responsabilul european.
„Suntem fara nici o indoiala intr-o criza grava. Multa frustrare, dezamagire, neintelegere reciproca – cu aceasta intensitate, acest lucru este ceva nou pentru mine”, a admis el, subliniind faptul ca Europa „nu moare’.
Dupa aproape 48 de ore de negocieri, liderii din zona euro au ajuns luni dimineata la un acord privind un proiect de salvare pentru Atena care indeparteaza perspectiva unei iesiri a Greciei din zona euro.
Acest al treilea plan de ajutor pentru Grecia urmeaza sa fie aprobat de mai multe parlamente nationale din zona euro. Miercuri, deputatii greci urmeaza sa aprobe primele masuri de austeritate cerute de creditorii Atenei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.