Gunoiul brasovean intre PD-L si PSD

Gunoiul brasovean intre PD-L si PSD

0 213

Se stie ca taxa pe salubritate, adica ridicarea gunoiului, a fost dublata, asta ca urmare a unei hotarari a Consiliului Local. De aici a izbucnit galceava intre reprezentantii locali ai celor doua partide care formeaza coalitia guvernamentala, drept care s-a renuntat la jumatate din majorare.
Pesedistii isi aroga meritul de a fi determinat muncipalitatea si, inclusiv, Consiliul Local, de a reveni asupra cuantumului taxei de salubrizare, in sensul micsorarii acesteia.
Pesedistii sustin ca demersul lor de a strange semnaturi de la brasoveni – se zvoneste ca ar fi fost circa 2.000 – pentru a se micsora taxa a determinat abrogarea vechii hotararii si adoptarea alteia, mai blande si in sensul dorit de populatie.
Pedelistii se lauda insa ca meritul exclusiv este al primarului George Scripcaru, el fiind acela care ar fi convins operatorii de salubritate ca taxa noua este prea mare. Dar cand s-a votat prima data dublarea taxei primarul nu a vazut ca este prea mare? De fapt face si el ca Basescu: intai strica si dupa aceea se lauda ca el a dres pocinogul cu busuioc marca „Portocala vesela”.
Pedelistul Vasile Kraila, care este si presedinte de sedinta in Consiliului Local, a declarat joi ca pesedistii nu au avut nicio contributie la micsorarea taxei de salubrizare:
„Ei se impauneaza acum ca datorita lor s-a revenit asupra taxei, dar vreau sa va spun ca toti consilerii locali ai PSD, inclusiv presedintele de la organizatia municipala a PSD, Mihai Ghirda, au votat, la inceputului lui iulie, pentru marirea taxei. Ca si toti penelistii dealtfel. Asa ca lucrurile nu stau cum spun ei.”
Kraila a mai precizat:: „Meritul exclusiv, s fie clar, este al primarului George Scripcaru, doar al lui, si ii multumim pentru asta, ca i-a chemat la el pe cei doi operatori de salubritate si le-a spus ca taxa e prea mare, ca acum e o situatie delicata pentru populatie, si i-a convins sa o scada.”
Deci multumim din inima Partidului si iubitului sau conducator local! Unde si cand naiba am mai auzit eu versurile astea?
Pedelistul a recunoscut pe de alta parte ca decizia initiala a consilierilor locali de a mari taxa pe gunoi, la propunerea primarului Scripcaru, a fost una pripita: „A fost o greseala, s-a þinut cont doar de greutatile financiare invocate de operatorii de salubritate, nu si de situatia delicata in care se afla brasovenii care trec si ei prin criza economica.”
Doamne, ce stiu sa minta si sa o suceasca pedelistii! De fapt nu este o noutate la primarul Scripcaru sa strice intai cate ceva ca sa aiba ce drege, ca doar ies comisioane frumusele din orice miscare. In plus, ii curg pe gura minciunile, atat lui cat si apropiatilor, ca Spurcata dupa o rupere de nori. Oare nu se gandeste ca inca nu are stagiul la oras atat de indelung ca multi brasoveni, asa ca nu prea tine sa-i traga in piept cu tot felul de bazaconii.

Ca raspuns, pesedistii afirma: “Pedelistii ar fi trebuit sa tina coada sus cand s-a votat marirea taxei”
Pesedistii nu au intarziat nici ei cu riposta. Purtatorul de cuvant al PSD Brasov, Razvan Popa, a declarat ca lucruile stau cu totul altfel. „Consilierii nostri au votat pentru ca in contractul incheiat cu operatorii de salubritate se prevedea indexarea tarifelor. Nu au fost de acord de la bun inceput cu suma si nici cu argumentatia. Ceea ce spune domnul Kraila acum nu are nici o valoare. Cei de la PD-L ar fi trebuit sa tina coada sus in sedinta de consilu local, nu sa voteze fara sa scoata un sunet.”
Cat priveste povestea cu meritul exclusiv al lui Scripcaru, Popa declara: “Daca primarul era atat de plin de bune intentii ar fi trebuit cel putin sa amane proiectul de hotarare si sa vorbeasca atunci cu operatorii de salubrizare. Nu acum, dupa ce noi am declansat campania de strangere de semnaturi, sa vina sa-si aroge toate meritele. Nu cred ca brasovenii mai cred in astfel de strategii si nici ca mai sunt atat de usor de pacalit. Meritul pentru rediscutarea acestei taxe este, de fapt, exclusiv al brasovenilor care s-au implicat in campanie.”
Si daca este sa o luam pe a buna, cele spuse de Razvan Popa par mult mai aproape de adevar decat sistemul pedelist cu „dezbraca-te sa te aia, imbraca-te ca nu te mai aia”.
Iata cum primarul Scripcaru da inca o dovada ca nu-si merita locul in fruntea Brasovului si ca nu este demn de increderea care i s-a acordat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.