Gradinitele din blocurile brasovene se muta in scoli

Gradinitele din blocurile brasovene se muta in scoli

0 219

Prichindeii brasoveni se muta in casa noua. Este vorba despre copiii de la zece gradinite din oras, gradinite care incepand cu toamna acestui an isi vor muta sediul. Cele zece gradinite din oras, majoritatea aflate in incinte situate la parterul unor blocuri, vor fi mutate in sediile unor scoli.
Noile locati care vor adaposti viitorii scolari sunt deja in plina campanie de amenajare: sunt montate paturi, spatii de joaca si toate lucurile necesare penru ca noua institutie sa-si poate desfasura in conditii normale activitatea. Cea mai mare transformare va avea loc la Scoala Geerala nr.4 din cartierul Racadau. Aici, pe langa gardinita care va fi interiorul scolii, se construieste si o cresa ce va putea primi 100 de copii, iar in apropierea scolii – printr-un parteneriat public-privat – este in curs de finalizare o sala de sport la care vor avea acces si copiii.
Referitor la aceasta situatie, primarul Brasovului, George Scripcaru a declarat: „Pana la inceperea noului an scolar toate aceste gradinite vor fi mutate. Nici nu este bine pentru copii sa stea o zi intreaga intr-un apartament, pentru ca apoi sa mearga acasa sa stea tot in apartament. Vrem ca acesti copii sa aiba si o curte in care sa se joace. Asa cred ca este normal. De aceea, vrem sa le mutam pe toate in incintele unor scoli. Si acest lucru va fi bun atat pentru copii, cat si pentru scoala. Cei mici se vor obisnui cu scoala mult mai repede. Parintii vor incepe sa ii aduca aici pe copii la gradinita sau la cresa si probabil ca vor continua sa-i aduca tot aici si la scoala”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.