Giratoriile in grafic

Giratoriile in grafic

0 187

Ele au fost facute de viceprimarul Miklos Gantz, care spune ca, avand in vedere conditiile meteorologice favorabile, lucrarile de reabilitare a intersectiilor, adica vestitele giratorii, dintre bulevardele Iuliu Maniu si 13 Decembrie, precum si de la Spitalul Judetean, sunt in grafic, iar termenele de finalizare stabilite pentru sfarsitul lunii vor fi respectate.
Atata doar ca viceprimarul a uitat de promisiunile reabilitarii strazilor de prin cartiere, care sunt ca vai de mama lor.

Astfel, viceprimarul Gantz a anuntat: „La intersectia Iuliu Maniu cu 13 Decembrie, retelele de utilitati au fost deja introduse in subteran, fiind turnat primul strat de asfalt, pe sensul axial al drumului. Pe margini se refac bordurile, in paralel cu trasarea si amenajarea locurilor de parcare. In aceasta zona, daca nu va ploua, speram ca in cel mult doua saptamani, lucrarile sa fie finalizate”.

Viceprimarul a mai vorbit si de un alt nod de circulatie important al municipiului, cel de la Spitalul Judetean. Acesta a intrat si el in lucrari. In aceasta zona se va realiza un sens giratoriu.
„S-au desfiintat bretelele pentru a face loc giratiei, in plus fiind largit sensul de intrare dinspre cartierul Racadau spre Calea Bucuresti. Si aici speram sa finalizam lucrarile in maximum doua saptamani, singurele intarzieri putand fi cauzate doar de eventuale ploi. In paralel cu lucrarile de amenjare a sensului giratoriu, se reamenajeaza si zona verde din fata sediului Inspectoratului de Stat in Constructii.”
Din pacate si lasand la o parte faptul ca dam graba tot la spartul targului, viceprimarul nu spune nimic despre cum si unde vor fi amenajate si treceri pentru pietoni, mai ales daca ne gandim la zona Spitalul Judetean.

Gantz a mai povestit si de planul de sistematizare. Astfel, in municipiu urmeaza sa fie realizate alte trei sensuri giratorii, doua in dreptul a doua hipermarketuri de pe Calea Bucuresti si altul la intersectia acestei artere rutiere cu strada Lacurilor.
Viceprimarul Gantz a precizat: „La primele doua investitii a inceput deja treaba. Acum se lucreaza la liniile de tensiune care trebuie introduse in subteran sau relocate, dupa caz. Santurile au fost sapate chiar ieri. In ambele locatii sensurile de mers au fost marcate, urmand ca in cel mai scurt timp sa se treaca la realizarea lor propriu-zisa”.

Meseria m-a facut sa-l cunosc si sa conversez cu vicele Gantz. De aceea nu inteleg aceste declaratii pline de optimism si, in general, acceptarea unei mari fuserai. Domnul Gantz mi s-a parut mult mai inteligent decat seful sau de partid si serviciu, George Scripcaru. De aceea nu-i pot intelege seninatatea in declaratii, chiar daca este pedelist.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.