Ghid pentru combaterea discriminarii in scoli

Ghid pentru combaterea discriminarii in scoli

0 219

In cadrul proiectului PHARE intitulat “Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate”, la seminarul organizat in Poiana Brasov, a fost lansat un ghid al cadrelor didactice menit sa ajute la combaterea marginalizarii pe criterii etnice ori din pricina unor maladii sau a situatiei sociale, in scolile din Romania.


Coordonatorul proiectului a aratat ca in scolile din Romania sunt inca probleme privind discriminarea, tratamentul inegal adoptat fata de elevii ce provin din grupuri dezavantajate dar considera ca nu trebuie exagerat, fenomenul nefiind general si mai cu seama nefiind mai grav decat in alte tari.


“Exista reticenta din partea cadrelor didactice in a lucra cu copii care fie ca sunt mai prost imbracati, fie ca sunt mai putin spalati, fie ca au, eu stiu, mai putine cunostinte sau chiar deloc. Desigur, efortul in a lucra cu astfel de copii este mult mai mare si atunci se mai intampla situatii ca marginalizarea acestor copii”, a declarat Paloma Petrescu, fost secretar de stat in Ministerul Invatamantului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.