George Scripcaru, un come back spectaculos la Primăria Brașov

George Scripcaru, un come back spectaculos la Primăria Brașov

4 44

Deși era greu de crezut că Allen Coliban poate fi bătut în confruntarea electorală pentru primărie, George Scripcaru, fostul primar, s-a dovedit un combatant la fel de abil ca în momentele sale de glorie nedisputată în funcția de primar. A câștigat la aproape patru mii de voturi diferență, cu 22.130 de voturi și 51,21%, la 41,18 %,  asta deși a intrat târziu în conștiința publică precum principalul contracandidat pentru Coliban la primărie, iar PSD prin organizația sa municipală n-a făcut mai nimic pentru victoria sa, ceea ce era de așteptat, având în vedere strămutarea lui Pătrașcu candidat la județ, când el se pregătise pentru candidatura la primărie patru ani, fiind cel mai vocal împotriva fostului primar userist. A contat în primul rând prezența și ieșirea bătrânilor la vot, care n-au mai dorit să vadă încă patru ani un arogant la Primăria Brașov, care i-a sfidat cu fiece ieșire mediatică, mai ales în norișorul său de facebook. A mai contat și faptul că n-au mai fost tranzacționați sacii cu voturi noaptea de bătrânele cadre rezerviste ale Rețelei Coldea, precum acum patru ani, rețea aflată acum în dezagregare. Scripcaru a tras și lista de consilieri în sus, Partidul Comasat PNL-PSD câștigând 42,46% din voturi, față de Alianța Dreptei(sau Uniți pentru Brașov), cu 34,12%. O figură mai jos chiar decât execrabilă a făcut candidatul AUR la primărie, Dan Tănasă, care a luat mai puțin decât praful de pe tobă, adică aproape 1800 de voturi, vreo 4,05%, față de 8.43%- partidul.

La Consiliul Județean nicio emoție pentru ministrul Adrian Veștea
Adrian Veștea a defilat la Consiliul Județean câștigând detașat președinția, având în jur de două zeci de mii de voturi peste candidatul PSD, Lucian Pătrașcu, care s-a calificat pe locul doi după Veștea, candidatul PSD fiind urmat de Darău de la USR și de Loredana Predescu de la AUR, cu 8.33%. AUR a obținut în general la Brașov aproape 15.000 de voturi, la 11,5%, procent care va conta numai pentru numărul de consilieri județeni. În județ PSD și-a cam păstrat principalii primari, în schimb PNL a înregistrat o cruntă lovitură, pierzând Rîșnovul, fosta primărie a lui Adrian Veștea. Ce să-i faci, e greu să umpli pantofii unui înaintaș mare, iar Butnariu de la Râșnov s-a văzut în situația omului cu căciula prea mare pentru capul său limitat. La Primăria Brașov este clar că PSD va obține un post de viceprimar pentru Lucian Pătrașcu probabil, iar celălalt viceprimar va fi tot de la PNL, aproape sigur actualul viceprimar liberal, George Rusu.
La Consiliul Județean social-democrații vor obține probabil un vicepreședinte, dacă decizia imperativă a liderilor Coaliției, Ciucă și Ciolacu, de a se face alianțe în teritoriu strict între aceste două partide, va fi respectată la Brașov de ministrul Adrian Veștea.
Dacă nu va rămâne actualul vicepreședinte de la USR, Zoltan Szenner. Bătălia pentru al doilea post de vicepreședinte al CJ se va da în interiorul liberalilor brașoveni între Ciprian Sterpu și Șerban Todorică, desigur cu avizul ministrului Veștea, care va avea ultimul cuvânt.
Și primul, dealtminteri. Vom reveni cu amănunte.

Libiu Mateescu  

COMENTARII

  1. Dacă nu rezolva problema fisurilor anale, degeaba come back, poate sa plece în Moldova natala!

  2. O nație de cretini.

    CE BINE-MI PARE CĂ ÎN DOUĂ, MAXIM TREI DECENII RUMÂNISTANUL NU VA MAI EXISTA!

  3. In titlu „come back” – nu puteati folosi „o revenire”?
    Mai lasati cuvintele englezesti pentru engleji: de aceea copii nostri nu mai stiu bine Limba Romana.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.